Home Electrice-Autonome VOLVO VERA – CAMIONUL ELECTRIC ȘI AUTONOM CU CARE VOLVO NE DUCE...

VOLVO VERA – CAMIONUL ELECTRIC ȘI AUTONOM CU CARE VOLVO NE DUCE DIRECT ÎN VIITOR

23
0

Mulți dintre noi ne întrebăm cum o să arate camioanele viitorului, ne imaginăm tot felul de vehicule inspirate de filmele și serialele S.F. iar adevărul este că viitorul este întotdeauna conturat de propria noastră imaginație. Astăzi discutăm despre Volvo Vera, camionul electric și autonom cu care Volvo dorește să revoluționeze industria transporturilor.

Nu este pentru prima dată când auzim despre camioane electrice, sau despre camioane autonome (fără șofer), însă până acum majoritatea proiectelor au rămas la stadiul de prototip. Cei de la Volvo au proiectat acest camion al viitorului cu un scop precis: să mute mari cantități de marfă pe distanță foarte scurtă și astfel devine un proiect viabil. Ni-l imaginăm precum „lizele robot” deja existente în depozite.

Viitorul este de multe ori mult mai aproape decât am crede noi, în fond și la urma urmei, cine ar fi crezut în anii 80 că astăzi vom avea un dispozitiv numit SMARTPHONE, cine și-ar fi imaginat în anii 50 că astăzi vom avea ceva numit INTERNET? Viitorul este mult mai imprevizibil decât am putea crede iar camioanele autonome sunt mult mai aproape de realitate decât am estima noi vreodată.

Limitările sunt o problemă pentru oamenii lipsiți de imaginație

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here