Home Electrice-Autonome Tehnologie revoluționară de încărcare a vehiculelor comerciale electrice FĂRĂ CABLURI – de...

Tehnologie revoluționară de încărcare a vehiculelor comerciale electrice FĂRĂ CABLURI – de la ProDrive

113
0

Tehnologia evoluează rapid și de multe ori se dezvoltă exponențial. Dacă în urmă cu 50 de ani puțini ar fi crezut că astăzi vom avea pe drumurile noastre autovehicule electrice, astăzi ne bucurăm nu doar de autovehicule electrice dar și de autoutilitare electrice, destinate transportului (deocamdată local) de mărfuri.

Încărcarea vehiculelor electrice se face astăzi cu cabluri, asemenea telefoanelor mobile dar după cum spuneam mai sus, tehnologia evoluează constant, iar cei de la ProDrive Industries din Olanda au pus la cale un sistem de încărcare pentru autoutilitare electrice care nu mai necesită niciun fel de cablu.

Vehiculul intră la alimentat pe un loc de parcare specializat iar sub vehicul există un dispozitiv care se conectează automat la bateria vehiculului asemenea unui pantograf și astfel procesul de încărcare decurge fără cabluri. Este o soluție inovativă care cu siguranță va duce tehnologia încărcătoarelor pentru vehicule electrice un pas mai departe pe viitor.

Acest sistem conceput de cei de la ProDrive aduce în prim plan un dispozitiv instalat direct pe asfalt, rezistent la trafic, tolerant la mișcările vehiculului în momentul în care acesta se încarcă, cu deconectare automată în caz de pană de curent ce poate fi folosit cu brio în tot felul de aplicații OEM și aftermarket. Libertatea pe care acest sistem o oferă este în acest moment ceva unic pe piață, fără cabluri și fără ca șoferul să mai fie nevoit să intervină fizic pentru a încărca vehiculul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here