Home Stiri S-A MODIFICAT ROVINIETA PENTRU TRANSPORTATORI – Care sunt schimbările?

S-A MODIFICAT ROVINIETA PENTRU TRANSPORTATORI – Care sunt schimbările?

144
0

Rovinieta pentru transportatori s-a modificat, apar schimbări destul de interesante atât în ceea ce privește durata dar și contravaloarea pentru unele categorii de vehicule. Iată ce s-a schimbat.

Modificările aduse rovinietei pentru transportatori începând cu 11 martie 2024

  • Dispare rovinieta pe 90 de zile, pe care oricum probabil nu o cumpăra nimeni
  • Pentru vehiculele din categoria B apare rovinieta pe 1 zi, pe 10 zile și 60 de zile.

Așadar, singurele modificări care afectează transportatorii sunt aduse pentru categoria B de vehicule de transport marfă, cele cu MMTA mai mică de 3,5 tone. Probabil cei de la guvern au observat că există foarte multe vehicule de acest tip înmatriculate în România și au identificat oportunitatea de a mai stoarce niște bani de pe urma transportatorilor, ca și cum până acum nu ar fi jumulit suficient. Noile prețuri ale  rovinietei pentru categoria B de vehicule sunt greu de interpretat altfel pentru că:

  • Pentru o zi, rovinieta costă 42.74 RON, mai mult decât vechea rovinietă destinatei categoriei B de vehicule pe 7 zile, respectiv 28.89
  • Pentru 30 de zile tariful rovinietei destinat categoriei B s-a majorat de la 79.52 RON la 90.45 RON
  • Pentru o zi, rovinieta pentru categoria B de vehicule este mai scumpă decât rovinieta pentru vehiculele din categoria C cu MMTA cuprinsă între 3,5 tone și 7,5 tone (19.88 RON), este mai scumpă decât rovinieta destinată vehiculelor din categoria D cu MMTA cuprinsă între 7,5 și 12 tone (34.79 RON) și este aproape egală cu rovinieta pentru vehiculele din categoria E, respectiv vehiculele cu MMTA mai mică sau egală cu 12 tone, care au maxim 3 axe (44.73 RON).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here