Home Electrice-Autonome DHL – liderul transportului sustenabil în Germania, investește în camioanele pe hidrogen

DHL – liderul transportului sustenabil în Germania, investește în camioanele pe hidrogen

105
0

Paul Hydrogen Power-Truck – un camion care are la bază Mercedes-Benz Atego va fi folosit timp de 1 an pentru livrări de colete în zona Cologne. Astfel, diviziile DHL Freight și Post & Parcel Germany vor încerca aceste camioane pe bază de hidrogen folosite în special pentru ridicări și livrări de colete. În acest mod DHL îmbrățișează noua tehnologie a hidrogenului în vederea continuării procesului de decarbonizare a flotei de vehicule.

La începutul lunii februarie a acestui an, DHL Freight a ănceput să folosească primul camion pe hidrogen achiziționat de la Paul Nutzfahrzeuge GmbH. Acest camion are la bază platforma Mercedes Benz Atego și va fi folosit în cadrul unui test care va dura 1 an, în zona Cologne. Este de fapt al doilea camion cu hidrogen pe care DHL în cumpără în Germania. Primul camion pe hidrogen deja funcționează în cadrul Post & Parcel Germany din vestul Cologne. Compania și diviziile sale testează și implementează diverse soluții de conducere sustenabilă ca parte a strategiei de reducere a emisiilor de carbon la mai puțin de 29 de milioane de tone până în anul 2030.

„În domeniul transporturilor rutier, unde nicio tehnologie alterativă nu a fost declarată câștigătoare, este necesar să păstrăm o abordare neutră și să testăm toate variantele. Asta nu înseamnă să ne limităm doar la camioane cu baterii și motoare electrice, trebuie să luăm în calcul și camioanele pe hidrogen, care ies în evidență prin autonomie și prin rapiditatea de alimentare. Ținta noastră este să identificăm combinația optimă de tehnologii care ne va ajuta să ne atingem ținta de 0% emisii până în anul 2050” spune Dr. Thomas Vogel, CEO DACH, UK & IE DHL Freight.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here