Home Electrice-Autonome De ce a cumpărat Walmart 130 de camioane Tesla?

De ce a cumpărat Walmart 130 de camioane Tesla?

95
0

Pentru ce care credeau că sunt o glumă proastă aceste camioane electrice marca Tesla, ei bine, iată prima achiziție de renume. Este vorba despre celebrul lanț de magazine Walmart din Statele Unite, care a comandat dintr-un singur foc peste 100 de bucăți. Walmart, ca multe alte companii uriașe, și-a luat angajamente în vederea reducerii noxelor CO2 atât în ceea ce privește transportul mărfurilor spre magazine dar și în ceea ce privește poluarea generată de hipermarketurile propriu-zise.

Astfel, compania și-a setat ca target să reușească să ajungă la emisii zero CO2 până în 2040. Pentru a putea atinge acest target, primul pas pe careWalmart trebuie să-l facă este să înlocuiască propriile camioane diesel cu camioane electrice, capabile să aducă în prim plan emisii zero CO2. Momentan, Walmart s-a orientat spre o colaborare cu Tesla, comandând deja 130 de unități de capete tractor. Pe viitor, Walmart are de gând să mai cumpere 350 de astfel de camioane, fiind probabil cea mai mare comandă înregistrată în acest sector de producătorul din Austin, Texas, SUA.

În acest moment, Walmart deține o flotă proprie de 9000 de camioane, 80.000 de semiremorci și peste 11.000 de șoferi profesioniști angajați. Deși comanda pentru camioanele electrice Tesla pare nimic comparativ cu flota diesel, cu timpul cifrele se vor schimba. În cazul în care Walmart ar reuși să înlocuiască toate camioanele diesel cu camioane electrice, ar reuși să reducă amprenta de carbon cu 1.7 tone de CO2 anual. Pe lângă componenta ecologică, Walmart dorește să investească în camioane electrice întrucât este o acțiune care pe termen lung va aduce economii.

Tesla susține că pentru a opera un camion de-ale lor, o companie are un cost de 1.2 dolari / milă, ceea ce înseamnă din start o economie de 20% față de camioanele diesel. Walmart a ales camioanele Tesla și din pricina autonomiei cu care se laudă, undeva la 500 de mile, adică undeva la 800 de kilometri, iar alături de încărcătoarele speciale aceste camioane se pot încărca până la 90% în doar 30 de minute.

Deși majoritatea producătorilor mint în legătură cu autonomia vehiculelor electrice pe care le produc, Tesla a testat aceste camioane de față cu publicul larg, rezultând faptul că cifrele oferite sunt 100% reale. Un alt avantaj al camioanelor Tesla îl reprezintă accelerația, în doar 5 secunde acest camion poate accelera de la 0 la 100 de km/h fără remorcă, și în 20 de secunde încărcat cu 40 de tone. O performanță absolut inimaginabilă pentru un camion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here