Home Electrice-Autonome Copenhaga devine și mai verde cu ajutorul a 15 camioane Scania electrice

Copenhaga devine și mai verde cu ajutorul a 15 camioane Scania electrice

673
0
Scania

ScaniaCu ajutorul celor 15 camioane electrice achiziționate recent de la Scania, municipalitatea din Copenhaga poate de astăzi să se laude cu faptul că va oferi cetățenilor un aer mai respirabil și mai puțin zgomot. 

În Copenhaga, o firmă privată se ocupă de management al deșeurilor însă în curând contractul urmează să expire iar compania Amager Resource Center (ARC) va prelua acest contract care are ca scop transformarea deșeurilor de energie. Amager Resource Center (ARC)  a achiziționat 15 camioane full electrice de la Scania, cu care se va ocupa de colectarea deșeurilor menajere. 

Aceste camioane vor intra în serviciu la începutul anului 2022. Nu este surprinzătoare această mișcare venită din capitala Danemarcei, întrucât țara are un plan foarte ambițios de a deveni neutră din punct de vedere ale emisiilor CO2 până la finalul anului 2025. Camioanele electrice care să presteze servicii pentru municipalitate sunt obligatorii pentru atingerea acestui obiectiv. 

„Este un proiect interesant”

„Este un proiect foarte interesant. Aceste camioane sunt doar o parte a tranziției, urmează să schimbăm și locațiile urmează să schimbăm și infrastructura, este un proiect uriaș de ansamblu. Planul nostru este să trimitem aceste camioane electrice de două ori pe zi în stradă și să le lăsăm la încărcat atunci când revin din ture. Camioanele sunt echipate cu baterii ce suportă Fast Charging, și vor fi încărcate între cele două ture, cel mai probabil pe timpul nopții, sau pe timpul zilei în afara orelor de vârf când energia electrică este cea mai ieftină” spune Per Fischer, manager la ARC

Până la finalul anului 2025,  în Copenhaga vor rula cel puțin 100 de camioane electrice care să se ocupe de managementul deșeurilor menajere. Deși decizia de a investi în camioane electrice are la bază scăderea emisiilor de carbon, pentru cetățeni există și alte avantaje. 

„Pentru cetățeni, acest proiect va însemna un aer mult mai curat cu particule poluante mult mai puține în atmosferă, întrucât după cum bine știm camioanele electrice au emisii 0. Mai mult, zgomotul făcut de aceste camioane este mult redus față de camioanele cu motoare diesel normale. Poluarea fonică este și ea pe lista noastră de interes, suntem interesați să o reducem cât mai mult” continuă Per Fischer. 

Scania investește masiv în camioanele electrice

Planurile celor de la Scania sunt și ele ambițioase atunci când vine vorba despre camioane electrice.  Compania  și-a propus  ca până la finalul anului 2025, 10% din camioanele care ies pe poarta fabricii cu destinația Europa, să fie camioane electrice, iar până la finalul anului 2030, compania speră să producă 50% camioane electrice. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here