Home Electrice-Autonome Cele mai mari avantaje ale camioanelor autonome

Cele mai mari avantaje ale camioanelor autonome

180
0

Camioanele autonome nu sunt foarte departe de a deveni realitate pe drumurile din Europa și din Statele Unite. Autoturisme autonomie circulă deja prin întreaga lume, oferind chiar servicii de taximetrie. Întrebarea de bază este de ce există această luptă acerbă pentru a scoate pe piață camioane fără șofer? Ei bine, există câteva avantaje de necontenit pe care camioanele autonome le vor avea comparativ cu camioanele clasice, conduse de șoferi profesioniști.

Cele mai mari avantaje ale camioanelor autonome

  1. Autonomie maximă fără oprire – momentan, șoferii profesioniști sunt limitați în a conduce camioane la maxim 10 ore pe zi, cel puțin în Europa. Ei bine, un camion autonom va dubla numărul de kilometri pe care-l face în mod normal un camion cu șofer, eficientizând astfel la maxim timpii de tranzit.
  2. Economie pe termen lung – deși camioanele autonome vor fi mai scumpe la cumpărare, în timp cheltuiala se va amortiza prin numărul mult mai mare de kilometri pe care-l vor putea face fără oprire. Astfel, se elimină din start costurile cu șoferul, care este al doilea cost după combustibil. După șoferi, dispar și dispecerii.
  3. Convoaiele – americanii cel puțin visează să facă convoaie de camioane autonome atunci când vor avea de transportat mărfuri pe distanțe foarte lungi. Astfel, ele vor reuși să transporte în timp record un volum absolut incredibil de mărfuri. Vor reuși să mute chiar un întreg depozit Amazon în maxim 2 zile.
Volvo Vera Autonom

În realitate, nimeni nu știe ce se va întâmpla, cât de sigure vor fi aceste vehicule autonome pentru că deși mulți ar crede că niște roboți pot să greșească mai mult decât un om, cauza numărul 1 în cadrul accidentelor de siguranță care se petrec cu camioane este greșeala umană. Scopul final al camioanelor autonome ar fi să aibă și motoare electrice sau le hidrogen, astfel încât să fie vehicule cu emisii zero care să poată fi folosite și local, nu doar pe distanțe lungi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here