Home Electrice-Autonome ABB și MAN aduc încărcarea MEGAWATT pentru camioane – de la 10%...

ABB și MAN aduc încărcarea MEGAWATT pentru camioane – de la 10% la 80% în sub 30 de minute

72
0

ABB E-Mobility și MAN Truck & Bus aduc în prim plan prima demonstrație publică a sistemului proiectat în cadrul parteneriatului, intitulat MCS – Megawatt Charging System, destinat camioanelor electrice. MAN eTruck a fost încărcat folosind acest sistem cu peste 700 kW și 1000 amperi cu ajutorul unei stații MCS proiectate de ABB.

Noua tehnologie de încărcare oferă timpi de încărcare mai buni comparativ cu tot ce există pe piață în acest moment. Demonstrația a constat în încărcarea unui camion electric de la 10% la 80% în doar 30 de minute, reușind să sporească autonomia camionului cu 300 – 400 de kilometri. Această pauză de 30 de minute coincide cu pauza pe care o ia de obicei șoferul în câmpul muncii, astfel că cei de la MAN doresc să demonstreze noile capacități ale stației MCS. Demonstrația a avut loc în Munchen joia trecută iar priza de putere a fost instalată de ABB E-Mobility.

„Prin intermediul MCS, transportul sustenabil prin intermediul camioanelor și autobuzelor electrice va deveni posibil în viitorul apropiat. Am demonstrat acest lucru chiar astăzi. Chiar dacă avem parte de un prototip, în momentul în care MCS va ajunge un standard, amperajul nu doar va fi dublu dar va crește semnificativ și capacitatea de încărcare. Pentru a asigura tranziția la energe electrică în transporturi, avem nevoie de soluții care sunt sustenabile, de încredere și economice. Pentru a ajunge la ele, trebuie să ne gândim la metode de integrare și să colaborăm. Demonstrația de azi este de asemenea și rezultatul unei colaborări foarte strânse între MAN și ABB E-mobility, și a întregii industrii de altfel” spune Michael Halbherr, CEO al ABB E-mobility.

Alexander Vlaskamp, CEO al MAN Truck & Bus subliniază nevoia de viteză pentru încărcarea camioanelor electrice și explică necesitatea implementării MCS ca un standard: „Ținta noastră este să avem peste 30.000 de prize MCS în Europa până în 2030, dintre care 4000 doar în Germania. Astăzi am pus în funcțiune prima stație de încărcare MCS pentru camioane electrice și din păcate trebuie să ne grăbim, nu avem prea mult la dispoziție. Camioanele electrice există deja, stația de încărcare megawatt iată, există și ea și este complet funcțională. Așteptăm politicul să se implice pentru facilitatea implementării acestor prize drept un standard. Trebuie să ne grăbim să dezvoltăm această infrastructură.”

Noul standard megawatt MCS este proiectat pentru capacități de încărcare de până la 3.75 MW, la 3000 de amperi. Ieri, ABB E-mobility și MAN au demonstrat cât de rapid se pot pune într-un camion electric 700 kW. Când MCS va deveni un standard, cel mai probabil la finele acestui an, toate camioanele electrice vor beneficia de el. Astăzi, majoritatea stațiilor de încărcare pentru camioane funcționează la o capacitate maximă de 400 kW cu 500 amperi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here