Home Camioane White Logistics încearcă camioane cu hidrogen pentru a reduce amprenta de carbon

White Logistics încearcă camioane cu hidrogen pentru a reduce amprenta de carbon

154
0

Transportatorul britanic White Logistics a dat startul unui parteneriat împreună cu Hydrogen Vehicle Systems pentru a încerca niște camioane pe bază de hidrogen, în vederea reducerii noxelor CO2. Parteneriatul constă în trimiterea spre testare către White Logistics a camioanelor pe bază de hidrogen, urmând ca transportatorul să le folosească pe rutele obișnuite pe care le parcurge zi de zi cu camioane normale. Pe lângă testarea camioanelor propriu-zise, transportatorul va testa și infrastructura destinată alimentării camioanelor cu hidrogen de care dispune pe traseele sale.

Această colaborare va permite schimbul de date și îmbunătățirea anumitor aspecte care țin de tehnologia vehiculelor electrice alimentate cu hidrogen, infrastructura alimentării cu hidrogen, echipamentele necesare alimentării, etc.

„Testăm ultimele noutăți în lumea combustibililor alternativi și suntem foarte încântați de colaborarea cu HVS, colaborare care ne va ajuta să înțelegem cum vehiculele pe bază de hidrogen ne vor ajuta să ne îndeplinim ambițiile noastre de a deveni o companie de transport cu zero emisii CO2 pe viitor” spune Graeme White, CEO White Logistics.

HSV dezvoltă vehicule electrice pe bază de hidrogen de ani buni, în special pentru sectorul comercial, respectiv transporturi cu vehicule grele. Compania subliniază beneficiile ecologice dar și eficiența tehnologiei lor.

„Viziunea White Logistics privind decarbonizarea se aliniază perfect cu viziunea noastră și suntem încântați să avem șansa de a lucra cu ei. Așteptăm ca pe viitor să putem oferi soluții care vor face tranziția de la vehiculele pe bază de combustibili fosili, la vehicule cu emisii 0” spune John McLeister, director principal al Hydrogen Vehicle Systems.

Parteneriatul va ajuta programului celor de la Hydrogen Vehicle Systems intitulat „Transition to Zero Programme”, care va oferi partenerilor oportunitatea de a testa camioane cu hidrogen, urmând ulterior să primească suport pentru tranziția la operațiuni cu emisii zero. Acest ajutor include ajutor în alegerea tehnologiilor existente, infrastructură cu hidrogen, legislație, finanțare și pregătirea profesională a șoferilor și a personalului de întreținere.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here