Home Camioane Waberer’s anunță încasări record, creșterea dividendelor și schimbări legate de management

Waberer’s anunță încasări record, creșterea dividendelor și schimbări legate de management

105
0

Waberer’s International a terminat anul fiscal 2023 destul de bine, cu o cifră de afaceri de 710.9 milioane de euro și cu un profit de 29.7 milioane de euro, cu 53.6% mai mult profit față de anul precedent. Sunt cifre absolut halucinante dacă privim cum arată piața transporturilor atât pe național dar mai ales internațional. În 2023, compania a demonstrat că are capacitatea de a se adapta provocărilor economice și în ciuda diminuării producției la nivel mondial, Waberer’s International a reușit să facă un profit frumos din transportul efectuat în Europa de Vest și Ungaria.

Venitul operațional a crescut cu 17%, până la 42.8 milioane de euro în timp ce EBITDA a crescut cu 14.8%, până la cifra de 95.6 milioane de euro, recorduri absolute pentru ambii indicatori. Echipa care conduce compania atribuie acest succes implementării cu corectitudine a strategiilor și atingerea obiectivelor, cu o focusare mai slabă pe segmentele de piață afectate și pe clienți. Cu așa performanțe de top, acționarii au decis plata dividendelor la 120 HUF / acțiune (0.3 euro).

În plus, adunarea generală a acționarilor a decis schimbări majore în managementul companiei. Doi noi membri au fost aleși pentru funcții de conducere. Este vorba despre Dr. György Bacsa, specialist în tranzacții și piețe de capital aducând cu sine multă experiență acumulată în cadrul carierei sale din MOL Grup. Szabolcs Tóth, actual CEO pentru Economie și Strategie a fost avansat la funcția de Director, ranforsând direcția strategică a companiei.

Botond Rencz, un partener sezonier pe parte de consultanță fiscală și-a sumat un rol de conducere. Acesta este noul membru al Comitetului de Audit și Supraveghere Financiară. În timpul ședinței, compania a scos la iveală și Raportul de Sustenabilitate, aderând la standardul Global Reporting. Raportul reflectă eforturile companiei pentru ideea de sustenabilitate, o prioritate setată pentru strategia de dezvoltare până în 2027.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here