Home Camioane Transportator amendat cu 13.000 de euro pentru repausul săptămânal normal pe parcare...

Transportator amendat cu 13.000 de euro pentru repausul săptămânal normal pe parcare în Danemarca

52
0

În urma unei inspecții efectuate duminică în Hvidorve, insula daneză Zealand, câțiva șoferi au fost acuzați că nu respectă regulile legate de weekenduri. Poliția daneză a găsit șoferii dormind în camioane în loc să doarmă la hoteluri. Luni, poliția Tungvognscenter Øs (Poliția Rutieră din Danemarca – Zealand, Lolland-Falster și Bornholm) a vizitat câteva parări pentru camioane din Hvidovre pentru a se asigura că șoferii respectă regulile legate de repausul săptămânal normal. 18 camioane au fost verificate, dintre care jumătate au fost depistați cu nereguli, șoferii dormind în camioane, nu la hotel.

„5 camioane aparținând aceluiași transportator au fost depistate cu șoferii în cabină, în loc ca aceștia să efectueze repausul săptămânal normal la hotel conform regulilor europene. Șoferii ar fi trebuit să fie duși în zone în care au acces la baie cu toalete și dușuri și bucătărie. Transportatorul a fost amendat în total cu 13.000 de euro, iar camioanele sale au fost sechestrate până la plata amenzilor.” Scrie presa daneză.

Doi șoferi din India au susținut faptul că angajatorul a refuzat să-i cazeze la hotel timp de luni de zile. Aceștia lucrau și în echipaj. În cazul acestora, amenda a fost de 5200 euro. Măsuri adiționale au fost luate în acest caz. Pe lângă sechestrarea camionului până la plata amenzii, transportatorul s-a ales și cu dosar penal pentru exploatare. Alt șofer a fost surprins duminică având un repaus de 50 de ore petrecut la cabină, transportatorul fiind amendat în cazul lui cu 2600 euro.

„Verificăm destul de des dacă repausurile săptămânale normale sunt respectate conform legii. Odihna adecvată pentru șoferi este crucială pentru siguranța circulației” spune Michael Sander, comisar de poliție și șef aș departamentului de circulație din Zealand.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here