Home Camioane Transport ADR – Ce condiții trebuie să îndeplinească o firmă pentru a...

Transport ADR – Ce condiții trebuie să îndeplinească o firmă pentru a putea efectua acest tip de transport?

201
0
Transporte de mercancías peligrosas por carretera

Transportul mărfurilor periculoase este foarte bine reglementat, atât pentru colete cât mai ales pentru cisterne ADR. Dar ce condiții trebuie să îndeplinească o companie de transport pentru a putea transporta mărfuri ADR? Iată care sunt condițiile elementare care trebuie îndeplinite. În principal, o companie poate efectua transport ADR doar dacă îndeplinește condițiile menționate în Anexele A și B din Acordul ADR.

Transport ADR – Ce condiții trebuie să îndeplinească o firmă

  1. Șoferul profesionist care conduce ansamblul rutier trebuie să dețină atestat ADR valabil. Evident, atestatul trebuie să fie valabil pentru tipul de vehicul folosit (colete sau cisternă) și să acopere clasa de mărfuri periculoase transportată.
  2. Compania trebuie să dețină sau să colaboreze cu un consilier de siguranță. Acesta se va asigura că toate condițiile necesare transportului ADR vor fi îndeplinite conform legii.
  3. Fiecare membru al echipajului care participă la transportul ADR, trebuie să dețină certificat de pregătire profesională ADR, care să corespundă cu marfa transportată.
  4. Vehiculul cu care se efectuează transportul de mărfuri periculoase trebuie să fie agreat ADR, să dețină plăcuțele ADR montate și să aibă la bord trusa ADR.
  5. La bordul vehiculului trebuie să existe toată documentația necesară efectuării transportului de mărfuri periculoase: certificatul de agreare ADR pentru vehicul, certificatul de formare profesională ADR, documentul de transport al mărfii alături de instrucțiunile scrise.

De asemenea, înainte de efectuarea cursei, transportatorul trebuie să se asigure de faptul că mărfurile periculoase pe care urmează să le încarce sunt autorizate pentru transport conform Acordului ADR, să se asigure că expeditorul a furnizat informațiile referitoare la mărfurile ADR, să se asigure că mărfurile ADR nu sunt deteriorate înainte de încărcare, să se asigure că vehiculul are plăcile ADR montate și că acestea indică corespunzător transportul și bineînțeles, să se asigure că echipamentele prescrise în instrucțiunile scrise pentru șoferi se află la bordul vehiculului.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here