Home Camioane Soldați angajați ca șoferi – Soluția Scoției pentru criza de șoferi profesioniști

Soldați angajați ca șoferi – Soluția Scoției pentru criza de șoferi profesioniști

204
0
Strensham, Worcestershire UK - January 31 2022, Editorial Illustration Heavy Goods Semi Truck View of the Drivers Cockpit and Steering wheel and side Mirrors whilst parked up in a Truckstop.

Criza de șoferi profesioniști se resimte peste tot la nivel mondial, dar mai ales în Scoția. Soluția incredibilă găsită de scoțieni este angajarea veteranilor din armată, foști soldați care acum trec și ei prin dificultăți financiare datorită prețurilor tot mai mari la alimente și utilități cauzate de inflație.

În urmă cu 2 ani, Daren Wright a pus bazele organizației caritabile Veterans into Logistics (ViL) în Scoția. Organizația are drept scop reducerea șomajului în rândul veteranilor din armată și de a-i integra în sectorul de logistică sau de transport. Acum, ViL se pregătește să pună bazele unui hub de pregătire în Scoția pentru a crește numărul veteranilor care au devenit șoferi profesioniști și astfel să ajute la reducerea crizei de șoferi profesioniști din țară.

„Avem deja parteneriate cu firme de transport din Scoția precum Muller Milk & Ingredients și pregătim veterani în Glasgow dar ne-am dori să facem mai mult. Există mult personal fost militar dar nu putem să ne ocupăm de toți singuri. Avem nevoie de parteneriate cu firme de transport” spune Daren Wright, fondator ViL.

Pentru foștii militari de carieră, odată retrași, este dificil să-și găsească altceva de muncă.

„Am instruit mulți veterani drept șoferi profesioniști și chiar instructori prin intermediul altor organizații caritabile. Am lucrat și eu în armată și m-am retras și știu ce skill-uri sunt acum necesare în meseria de șofer profesionist” spune Brian Kenny director de vânzări pe Scoția și Irlanda de Nord al Road Haulage Association (RHA).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here