Home Camioane Șofer pe transportor auto – cea mai bine plătită meserie pentru șoferii...

Șofer pe transportor auto – cea mai bine plătită meserie pentru șoferii profesioniști din Europa

115
0

În breasla șoferilor profesioniști mereu a fost un fel de concurs continuu, s-a făcut un scop suprem din a vâna cele mai bănoase joburi. Adevărul este că meseria de șofer profesionist are foarte multe variante de lucru, de la basculă, frig, platformă, cisternă alimentară sau ADR, siloz, celebra prelată, până la agabaritice și transportoare auto.

Salarizarea șoferilor profesioniști diferă în funcție de mai mulți factori, pornind de la țara angajatoare și terminând cu ansamblul pe care se lucrează. Spre exemplu, în România companiile de transport nu doresc să scoată din buzunare mai mult de 6000 RON pentru un șofer, indiferent pe ce fel de ansamblu lucrează, în timp ce în Elveția există firme care plătesc chiar și 6000 de euro / lună pentru serviciile unui șofer profesionist la prelată sau la basculă.

Din păcate nu toți șoferii profesioniști au acces la piața muncii din Elveția, o țară destul de dificilă atât ca limbă cât și ca posibilitate de angajare, să nu uităm că Elveția nu este în Uniunea Europeană. De asemenea, este dificil și cu chiria dacă totuși se găsește un loc de muncă în Elveția, aceasta este una dintre cele mai scumpe țări din lume la ora actuală.

Cel mai bine plătit job șofer profesionist atât în țară cât și în străinătate este pe transportor auto. Într-adevăr este un tip de muncă mult diferit de transportul general de mărfuri efectuat la prelată, frig, platformă și așa mai departe. Autoturismele care trebuie încărcate pe transportor cad în sarcina șoferului, descărcarea lor la fel. Și să nu uităm nici de faptul că șoferul este direct răspunzător de marfa transportată din punctul A în punctul B.

Salariile pentru șoferii profesioniști care lucrează pe transportoare auto pornesc de la 3500 – 4000 de euro sub formă de venit salarial pentru firmele din România, crescând la 5000 – 6000 de euro pe lună pentru firmele din străinătate. Sunt bani frumoși, dar să nu uităm că odată cu banii vine și responsabilitatea.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here