Home Camioane Șofer de camion amendat cu 9000 de lire pentru transport de migranți

Șofer de camion amendat cu 9000 de lire pentru transport de migranți

54
0

Un șofer de camion al companiei EM Rogers a fost amendat cu 9000 de lire după ce ofițerii vamali au găsit 3 migranți în camionul său când acesta a intrat în UK dinspre Franța. Directorul EM Rogers, spune faptul că șoferul și-a luat toate măsurile de precauție pentru a preveni această situație, a verificat vehiculul chiar înainte de plecare și a pus sigilii pe toate ușile. În ciuda acestor verificări, trei migranți au reușit să intre în camion în timpul cursei. Șoferul a fost amendat cu 9000 de lire sterline în timp ce compania a primit și ea o amendă de 15.000 de lire sterline.

Ed Rogers a afirmat faptul că este dezamăgit de amenzi, care sunt nedrepte mai ales pentru șofer, care nu a avut nimic de-a face cu cazul, a făcut tot ce i-a stat în putere pentru a evita situația. Rogers a mai adăugat faptul că este imposibil să garanteze cineva că migranții nu se vor urca în camioane. În acest caz nu au fost semne clare că migranții s-au urcat în camion, explică șeful companiei. RHA – Road Haulage Association spune de asemenea că este inacceptabil faptul că șoferii de camion sunt amendați cu toate că aceștia își iau toate măsurile de precauție pentru a prevenit situația.

RHA transmite autorităților faptul că în loc să amendeze șoferii degeaba, mai bine ar întări securitatea în porturi și ar oferi mai mult suport ofițerilor vamali. Compania EM Rogers a mai fost implicată într-un caz similar în luna martie a acestui an, și amendată cu 3000 de lire pentru că al lor camion ar fi transportat 3 migranți din Calais. Directorul companiei Sarah Boyson spunând atunci că este vina poliției de frontieră care nu poate să oprească migranții să se mai urce în remorcile camioanelor, nicidecum a șoferilor sau a firmelor de transport.

Începând cu luna februarie 2023, autoritățile din UK au mărit amenzile maxime de la 2000 la 10.000 de lire pentru fiecare migrant descoperit de ofițerii vamali englezi.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here