Home Legislație Simulator tahograf VDO pentru școlile de șoferi

Simulator tahograf VDO pentru școlile de șoferi

1876
0

În momentul în care te înscrii la o școală de șoferi din România, în vederea obținerii permisului de conducere categoriile C, CE, și ulterior la cursurile pentru obținerea atestatelor de transport marfă și ADR, speri să înveți tot ce se poate astfel încât în momentul în care finalizezi cursurile și iei toate examenele, să faci față în câmpul muncii și să fii un adevărat șofer profesionist. Ei bine, din păcate în România nu se întâmplă acest lucru, există foarte mari probleme cu materia care se predă în școlile de șoferi mai ales la atestatele profesionale, unde încă se mai învață diagrama.

În 2023 nici 1% dintre șoferii profesioniști ieșiți de pe băncile școlilor nu vor avea de-a face nici măcar în glumă cu diagrama întrucât camioanele pe care vor lucra vor veni echipate cu ceva mult mai modern, numit tahograf digital, aparat care funcționează pe baza cardului de conducător auto, nicidecum pe diagramă. Mai mult, șoferii profesioniști care ies de pe băncile școlilor nu sunt capabili nici măcar să introducă datele manuale în tahograful digital, întrucât nu au învățat așa ceva la școlile de șoferi unde au absolvit cursurile specifice atestării profesionale.

Ei bine, astăzi școlile de șoferi au o alternativă. Evident, nu le poate obliga nimeni să facă o asemenea cheltuială, însă dacă se respectă vor cumpăra cu siguranță un simulator pentru tahograful VDO. Aparatele fizice, simulatoarele fizice nu sunt neapărat necesare și sunt destul de scumpe (3250 euro), însă licențe pentru simulatoare online cu siguranță pot să cumpere. Una costă 64.5 euro dar dacă se cumpără mai multe, se aplică discount-uri serioase. 10 licențe ajung 431.90 euro. În linii mari, există posibilitate pentru școlile de șoferi să instruiască elevii și în ceea ce privește tahograful digital.

Dorință pentru investiție să mai existe, și pentru a scoate în piața muncii oameni cu adevărat pregătiți. Link pentru simulator- AICI.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here