Home Camioane Școala de Șoferi Categoria C, CE Sectorul 6 – Sfaturi promovare din...

Școala de Șoferi Categoria C, CE Sectorul 6 – Sfaturi promovare din prima

63
0
categoria c,ce sevtorul 6

Vedem cu toții tot mai multe anunțuri de angajare pentru șoferi profesioniști atât pe Facebook, pe grupurile de șoferi, pe OLX dar venite și din partea firmelor specializate în recrutare, așa că nu este nimic ciudat faptul că tot mai mulți tineri sunt interesați de o școală de șoferi categoria C, CE Sectorul 6.

Meseria de șofer profesionist este încă una dintre cele mai bănoase meserii la care pot accede românii fără să necesite studii superioare. Astăzi, cei interesați să facă școala de șoferi categoria C, CE Sectorul 6 sunt atrași de cei peste 3000 de euro / lună pe care-i pot câștiga lucrând ca șoferi profesioniști pe comunitate.

Nu este o meserie ușoară, din contră, este o meserie mai mult decât riscantă dar fiind cam singura care oferă acces la o salarizare de TOP într-un termen de maxim 3 luni de zile, meseria de șofer profesionist este de departe cea mai râvnită în România la ora actuală.

Pentru a deveni șofer profesionist, există câteva cerințe pe care trebuie să le îndeplinești. În primul rând, trebuie să ai minim 18 ani împliniți pentru a te putea înscrie la o școală de șoferi categoria C, CE Sectorul 6. Dacă în trecut vârsta minimă la care tinerii puteau să devină șoferi profesioniști era 21 de ani, în urmă cu ceva timp, din pricina penuriei de șoferi profesioniști de pe piața muncii din România și din Europa, guvernul a decis scăderea vârstei minime la care tinerii pot accede în breasla șoferilor profesioniști. În al doilea rând, trebuie să ai permis de conducere categoria B deja obținut.

Pentru a putea profesa în meseria de șofer profesionist nu este suficient permisul de conducere categoriile C, CE, mai sunt necesare și atestatele profesionale de transport marfă și / sau ADR, însă astăzi vom discuta pe larg despre cum trebuie abordate examenele pentru permisul de conducere C, CE, pentru a promova cu brio din prima. Cei care nu reușesc să ia permisul din prima se vor confrunta din păcate cu amânări, cu timp pierdut și de cele mai multe ori și bani extra scoși din buzunar pentru ore de conducere suplimentare.

Școala de Șoferi Categoria C, CE Sectorul 6 – Sfaturi pentru o promovare din prima

Examenele teoretice

Fiind vorba despre două categorii diferite, trebuie susținute două examene teoretice. Examenul pentru categoria C este asemănător cu cel de la categoria B, doar că are câteva întrebări de mecanică în plus. Așadar, avem un chestionar de tip grilă cu 26 de întrebări, din care elevul pentru a promova trebuie să răspundă corect la minim 22 dintre acestea. Pentru categoria CE examenul presupune tot un test grilă dar care are doar 11 întrebări, la care elevul trebuie să răspundă corect la minim 9 dintre acestea pentru a promova.

Pentru a promova din prima probele teoretice se recomandă:

  • Recitirea teoriei specifică categoriei B. Din păcate foarte mulți elevi subestimează această etapă și consideră faptul că dacă ei conduc de ani buni, cunosc suficientă legislație și doresc să se ducă direct la examen. Ei bine, este o greșeală foarte mare pentru că de-a lungul timpului Codul Rutier se mai modifică și oricum, diferența dintre a cunoaște niște indicatoare de circulație și a fi pregătit pentru un examen teoretic ce cuprinde întregul Cod Rutier este foarte mare. Majoritatea elevilor care pică examenul teoretic o fac pentru că nu au recitit legislația absolut deloc.
  • Frecventarea cursurilor de legislație. Pentru a promova examenele teoretice din prima, este necesară prezența la orele de legislație. Așa cum pentru categoria B sunt prevăzute un minim de 20 de ore de legislație în cadrul școlarizării, la fel există și pentru categoriile C,CE. Este foarte important acest aspect întrucât doar în cadrul acestor ore de legislație, elevii au ocazia să discute cu un profesor de legislație rutieră atestat, care le poate răspunde la toate întrebările și care le poate clarifica toate nelămuririle.
  • Folosirea chestionarelor DRPCIV. Chestionarele pe care elevii le vor întâlni în sala de examen sunt disponibile online chiar AICI. Aceștia le pot accesa în mod gratuit și sunt recomandate întrucât sunt 100% corecte. Există multe site-uri care dețin chestionare pentru examenele pentru permisul de conducere însă nimeni nu garantează acolo corectitudinea întrebărilor. Cel mai indicat este folosirea chestionarelor din surse sigure, precum cele pe care elevii le vor întâlni și în sala de examen.

Examenele practice

Vor fi de asemenea două examene practice, unul pentru categoria C și unul pentru categoria CE, care vor consta în conducerea camionului, ulterior a ansamblului camion și remorcă undeva la 45 de minute. La categoria CE examenul va cuprinde cel mai probabil și efectuarea unei cuplări a remorcii. Și aici, pentru a asigura o promovare din prima, există câteva sfaturi destul de simple și de logice care cu siguranță vor ajuta viitorii elevi.

Pentru a promova din prima probele practice se recomandă:

  • Trebuie aleasă o școală de șoferi categoria C, CE Sectorul 6 în cazul în care elevul locuiește în Sectorul 6. Școala de șoferi trebuie să fie cât mai aproape de domiciliu iar distanța poate pune bețe în roate punctualității în cadrul orelor de conducere programate din timp. Chiar nu are rost înscrierea la o școală de șoferi din alt sector doar pentru că ale lor cursuri sunt cu o sută de lei mai ieftine. Timpul pierdut pe drum, carburantul consumat tot în bani se transformă la final de zi așa că se recomandă înscrierea la o școală de șoferi categoria C, CE Sectorul 6 dacă locuiești în Sectorul 6.
  • Efectuarea a cât mai multe ore de conducere atât cu camionul dar și cu remorca. Școlile de șoferi din România sunt renumite pentru faptul că nu prea pregătesc elevii atunci când vine vorba despre categoriile grele. Desigur, și elevii au vina lor pentru că doresc să ia permisul cât mai repede și cât mai ieftin, aceștia nu doresc să investească foarte mulți bani. Este foarte recomandat pentru a promova examenul din prima, să se efectueze un minim de 30 de ore de conducere în cadrul școlarizării C, CE, chiar dacă bugetul inițial va trebui să fie unul mult mai mare.
  • Alegerea școlii de șoferi este și ea foarte importantă. Școlile care au mii de elevi anual sunt foarte aglomerate și din păcate mulți elevi au avut experiențe neplăcute cu ele. Cel mai bine ar fi ca elevii să se înscrie la o școală de șoferi categoria C, CE Sectorul 6 de mici dimensiuni, unde examenul propriu-zis este tratat ca pe un eveniment important și unic în viața fiecăruia, nu ca pe o oportunitate de a face bani. Școlile de șoferi de mici dimensiuni au mult mai mult timp la dispoziție pe care-l pot petrece cu elevii și sunt direct interesate de rata de promovabilitate la prima examinare.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here