Home Camioane Scania lansează Smart Dash – bord inteligent cu butoane fizice și digitale

Scania lansează Smart Dash – bord inteligent cu butoane fizice și digitale

91
0

Scania introduce Smart Dash, un bord modular, digital, capabilă să ofere șoferilor control îmbunătățit asupra camioanelor și o mai bună conștientizare a împrejurimilor. Are în componență două display-uri, un display destinat șoferului și unul care servește drept display pe centru, care afișează șoferului cele mai importante informații legate de camion.

„Camioanele Scania pot fi de acum integrate foarte bine cu sistemele de management al flotelor și cu mediul în care acestea circulă, prin intermediul unor servicii cloud menite să îmbunătățească siguranța, timpii de tranzit și productivitatea” spune Stefan Dorski – Senior VP al Scania Trucks.

În timp ce utilizează Scania Smart Dash, șoferul alege ce fel de informație dorește să vadă sau să omită, întreg sistemul fiind proiectat ca să fie intuitiv și prietenos cu utilizatorul, având în componență atât butoane fizice cât și butoane digitale.

Smart Dash include mereu ouă ecrane: Dirver Display așezat în fața șoferului, care înlocuiește vechiul bord analogic, și Center Information Display, un ecran cu touchscreen cu dimensiuni cuprinse între 10.1 și 12.9 inch. Șoferul poate introduce date prin intermediul touch screen-ului, al butoanelor fizice sau al comenzilor, îndepărtându-se de greșeala tot mai frecventă a producătorilor de camioane care ascund funcții vitale prin cine știe ce meniu complicat.

„Cele mai des folosite funcții trebuie să fie la îndemână” spune Eduardo Landei, Product Manager la Scania Trucks.

„Totul se rezumă la a oferi șoferilor cea mai bună experiență în conducerea camioanelor, asigurându-ne că tehnologia modernă îi ajută, nu-i încurcă și nu-i enervează. Softul nostru nu-și dorește în niciun caz să producă disconfort șoferilor sau mai rău, săi desconcentreze de la condus, creând astfel un pericol pentru siguranța circulației” continuă Eduardo.

Ultimele modele de camioane Scania vin cu funcțiile legate de siguranță drept standard pentru toți comercianții din Europa. Alte funcții sunt opționale, precum Advanced Emergency Braking for Vulnerable Road Users – AEB VRU, care în loc să avertizeze șoferul că există un pieton în fața camionului, vehiculul frânează singur dacă consideră că este necesar.

„Indiferent cât de atent sau experimentat este șoferul, va veni și momentul în care acesta va fi recunoscător pentru sistemul de alerte implementat în camioanele Scania” continuă Landeo.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here