Home Camioane Scania îmbunătățește eficiența motoarelor pe gaz

Scania îmbunătățește eficiența motoarelor pe gaz

72
0

Scania a lansat două noi motoare pe biogaz, care oferă un consum de combustibil cu 5% mai mic față de generația precedentă. Testate pentru prima dată la evenimentul IAA din Hanover, Germania, noul motor de 13 litri este disponibil în două variante, de 420 respectiv 460 de cai, utilizând componente din ultima generație de motoare diesel pentru a îmbunătăți performanța și economia de combustibil.

Când aceste motoare sunt folosite cu noua cutie de viteză G25, puterea crește și consumul scade cu până la 5%. Aceste motoare sunt de fapt un rafinament, o îmbunătățire a vechii generații de motoare pe gaz, tot de 13 litri la care Scania a umblat foarte mult pentru a îndeplini cerințele legale.

„Combustibilii pe bază de biometan sunt o soluție pentru clienții care doresc să dea startul procesului de decarbonizare fără nicio întârziere. Motoarele noastre pe biogaz acoperă o gamă largă de industrii și aplicații” spune Ola Henriksson, senior product manager pentru Combustibili Regenerabili în cadrul Scania Trucks.

Un camion compus din cap tractor și semiremorcă, de 40 de tone, poate avea o autonomie de până 1800 de kilometri când sunt echipate cu cele mai mari rezervoare pentru Bio-LNG existente pe piață în acest moment.

Scania vede vehiculele pe biogaz o soluție pentru industria transportului în vederea decarbonizării, fiind perfecte pentru companiile care doresc să înlocuiască camioanele diesel și să reducă amprenta CO2 cu 90%.

Infrastructura pe bază de gaz este destul de dezvoltată în Europa comparativ cu cea electrică sau cea pe bază de hidrogen, fiind în continuă expansiune. Practic există doar avantaje pentru motoarele pe biogaz, pentru orice companie, și nici un dezavantaj.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here