Home Camioane Scania câștigă premiul Green Truck pentru cel mai eficient transport pe distanță...

Scania câștigă premiul Green Truck pentru cel mai eficient transport pe distanță lungă

52
0

Producătorul suedez de camioane Scania a primit premiul Green Truck 2024, pentru cel mai eficient transport efectuat pe distanțe lungi. Astfel, Scania câștigă a 9-a distincție dintr-un total de 14 din 2011 de când a început competiția. Green Truck Award este organizată în Germania și găzduită de revistele Trucker și VerkehrsRundschau. Utilizează o formulă precum consumul de combustibili, viteza medie, consumul de Adblue și greutatea camioanelor pentru a determina care este mai eficient din punct de vedere energetic.

„Scania a participat la multe teste, dar Green Truck Award se concentrează pe lucruri de care industria chiar are nevoie – un transport mai eficient pentru clienți.” Spune Stefan Dorski, Senior Vice Președinte al Scania Truck. Acesta creditează transmisia Super scoasă de Scania în 2021 pentru economia de 8% de carburant cu care a câștigat anul acesta competiția.

În cadrul competiției de anul acesta din 2024, Scania și-a depășit competitorii în toate ariile de evaluare. Camionul lor a scos un consum mai bun cu 0.41 litri per 100 de kilometri, ceea ce se transformă într-o economie anuală de peste 600 de litri în cazul unui camion care parcurge în medie 150.000 de kilometri. De asemenea, camionul celor de la Scania a fost și cel mai ușor – 7040 kg și a mers cu viteza maximă de 79.70 km/h.

Compania crede că sistemul CCAP – Cruise Control with Active Prediction, introdus în mai 2023, ar fi adus un avantaj clar în cadrul competiției. Green Truck Award are la bază testarea camioanelor în condiții de muncă reale, pe mai multe tipuri de drumuri din jurul orașului Munich din Germania, sub strictă supraveghere din partea juriului pentru echitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here