Home Camioane REWE începe să utilizeze camioane pe hidrogen în Nordul Germaniei

REWE începe să utilizeze camioane pe hidrogen în Nordul Germaniei

60
0

Camioanele electrice care funcționează pe bază de hidrogen încep să devină o soluție tot mai fezabilă pentru transportul de mărfuri ecologic, având drept avantaje principal comparativ cu camioanele electrice clasice, autonomia mai mare și timpii de alimentare mult mai reduși. Spre exemplu, un camion poate fi alimentat cu hidrogen în mai puțin de 20 de minute, în timp ce un camion 100% electric are nevoie în medie de 2.5 ore pentru o încărcare de la 0 la 100%. Deși în România camioanele electrice ori cele pe bază de hidrogen sunt încă povești Science Fiction, în Occident companiile de distribuție încep să le folosească din ce în ce mai intens. Grupul REWE din Nordul Germaniei fiind una dintre ele.

Grupul de supermarketuri REWE a semnat un parteneriat cu hylane, cu scopul de a închiria câteva camioane Hyundai XCIENT pe bază de hidrogen, cu ajutorul cărora să poată efectua o distribuție de alimente cât mai „curată”. Compania Hylane are cea mai mare flotă de camioane pe bază de hidrogen din Europa și locația unde REWE dorește să utileze aceste camioane este perfectă, întrucât în partea de Nord există multe stații de alimentare cu hidrogen.

„Sustenabilitatea și protecția mediului sunt importante pentru REWE. Ne-am ajustat deja standardele ecologice pentru clădiri, astfel încât să reducem consumul de energie cu 40% iar acum este timpul să ajustăm și emisiile CO2 pentru flota logistică. Această acțiune este imperios necesară dacă ne dorim un viitor sustenabil. Primul pas în acest sens l-am făcut deja prin achiziția unor camioane care funcționează pe bază de hidrogen” spune Jochen Vogel , CEO la REWE Nord.

„REWE face ca aprovizionarea noastră cu alimente din Germania să fie din ce în ce mai sustenabilă. Suntem mândri că putem folosi camioanele noastre cu hidrogen pentru a ne asigura că magazinele REWE din nord pot fi acum alimentate într-o manieră ecologică. Mai ales în nordul țării noastre, avem posibilitatea de a folosi hidrogen produs local și neutru din punct de vedere climatic.” Spune și Sara Schiffer , Managing Director pentru hylane.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here