Home Camioane Producători de camioane de care nu ai auzit niciodată

Producători de camioane de care nu ai auzit niciodată

108
0

Cu toții am auzit de Volvo, Scania, Iveco sau MAN, de Mercedes Actros ori de Ford. Am trecut Oceanul la americani și am văzut cum arată Tesla, Peterbilt, Kenworth, Mack, Freightliner sau Western Star. Cu toate acestea, există încă multe mărci și modele de camioane fabricate la nivel mondial de care nu ai auzit niciodată. Iată câteva dintre ele.

BMC Trucks – unul dintre cei mai mari producători de camioane din Turcia. Reușește să scoată pe nbandă rulantă camioane, autobuze, camioane militare și vehicule blindate. Compania a fost fondată în 1964 de Ergun Ozakat, în parteneriat cu British Motor Corporation care deținea 26% din acțiuni la vremea respectivă. BMC a fost cumpărată în 1989 de Çukurova Holding și confiscată de autoritățile din Turcia în 2013.

SISU – un producător de camioane din Raseborg, Finlanda. Cuvântul SISU în finlandeză înseamnă curaj, pietriș și determinare. Sisu Auto are o companie subsidiară Sisu Defence, care produce vehicule tactice de mare mobilitate cu destinație militară. Compania a fost fondată în 1931 și chiar dacă nu se bucură de o cifră de afaceri foarte mare, doar 21 de milioane de dolari, reușește să producă niște camioane destinate șantierelor mai mult decât decente.

BEIBEN Truck – producător de camioane din China, cu cartierul general în Baotou, China. BeiBen este parte a NORINCO (North industries Group Corporation). Fondată în 1988, compania a semnat un contract cu Daimler-Benz pentru a fabrica Mercedes-Benz în China. Mercedes trimitea piesele celor de la BeiBen, iar BeiBen le asamblau. Colaborarea a durat ani buni iar astăzi BeiBen este unul dintre cei mai mari producători de camioane din lume.

Foton – Beiqi Foton Motor Co., Ltd. Cunoscută și sub numele Foton Motor or Foton, este o companie chinezească producătoare de camioane, autobuze și vehicule destinate lumii sportului. Are sediul la Changping, în Beijing și este o subsidiară a BAIC Group. Fondată în august 1996, Foton fabrică atât camioane ușoare cât și camioane de mare tonaj, tractoare agricole și multe alte mașinării necesare în câmpul muncii din China.

JAC – JAC Group este un producător chinez de automobile și vehicule comerciale. Compania are sediul în Hefei, provincia Anhui, China. JAC a produs aproximativ 524.000 de unități în 2021, inclusiv 271.800 de vehicule comerciale și 252.500 de vehicule de pasageri. De asemenea, a vândut până în decembrie 2021 peste 16800 camioane electrice pe baterii.

KRAZ – un brand care a luat naștere în 1945, și-a câștigat reputația de-a lungul timpului drept cel mai mare producător de camioane din Ucraina. Specializată atât în camioane de mare tonaj dar și în vehicule militare, KRAZ reușește să vândă anual peste 10.000 de vehicule în peste 50 de țări din întreaga lume. Cel mai renumit model al lor este Kraz 255b, un simbol al puterii ucrainene atât pe timp de pace dar mai ales pe timp de război.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here