Home Camioane Probleme cu tahograful Stoneridge SE5000 Smart 2 Gen2 V2

Probleme cu tahograful Stoneridge SE5000 Smart 2 Gen2 V2

48
0

Departamentul de securitate publică din cadrul ministerului italian de interne a emis o circulară legată de anomaliile tahografului Stoneridge SE5000 Smart 2 Gen2 V2, raportate însuși de producător. Circulara datează din data de 5 februarie 2024 și descrie câteva anomalii legate de imprimare, identificate prin codurile „!1C” și „!0F”. Potrivit circularei, „!1C” indică lipsă de consistență între datatele de muncă și datele stocate drept activități ale șoferului, rezultând o eroare pe display intitulată „hardware sabotage” (sabotaj al aparatului).

Pe altă parte, „!0F” este o anormalitate care indică probleme cu sistemul de navigație prin satelit GNSS, care apare în special atunci când softul detectează un atac cibernetic sau date de autentificate eronate ale navigației. Această eroare apare din cauza anomaliilor din softul instalat în tahograf. Circulara aduce în prim plan un ghid de care autoritățile de control să țină cont în momentul în care efectuează controale în trafic, după cum urmează:

– Codul „!1C” ar trebui ignorat dacă este activ de mai puțin de 30 de minute. Cu toate acestea, dacă este activ de mai mult timp, trebuie ignorat doar dacă viteza medie de deplasare a vehiculului pe timpul zilei a fost sub 80 km/h.

– Similar, codul „!0F” trebuie trecut cu vederea dacă este activ pentru maxim 10 minute. De asemenea, activitățile conducătorilor nu vor fi afectate de aceste erori, întrucât tahograful va întruni mai departe cerințele legale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here