Home Camioane Povestea camionului Braveheart 

Povestea camionului Braveheart 

253
0

Braveheart Scania Longline este un camion cu totul aparte. Deși nu rulează zi de zi în trafic, în momentul în care își face apariția la o expoziție de camioane, nu poate trece neobservat. Discutăm astăzi despre Braveheart, despre o inimă neînfricată a șoselelor, care impune nu doar respect, dar și o stare de frică, specifică momentului în care te întâlnești cu un spirit neînfricat. 

Istoria Malcolm Group

Camionul aparține Malcolm Group, o companie care în acest moment deține peste 450 de camioane, cu care efectuează transport general de marfă în întreaga Mare Britanie. Povestea Malcolm Group a început ca un frumos business de familie demarat în anii 20. 

Sursa: https://www.malcolmgroup.co.uk/group/group-history/

În acei ani nici măcar nu existau camioane, Malcolm Group deținea un singur cal și o singură căruță. Cumpărau efectiv cărbune din stația feroviară, apoi cu acest cal umblau pe la casele oamenilor pentru a-l vinde. Acest business a înflorit datorită lui Donald Malcolm care a moștenit business-ul cu cărbune de la tatăl său. Donald a investit în vehicule, în fabrici, în depozite, el este în principal vinovat pentru dezvoltarea fulminantă pe care compania a avut o până în prezent.

https://www.malcolmgroup.co.uk/group/group-history/

Până la finalul anilor 60, când compania lui Donald a fost preluată de Grampian Holdings, acesta reușise să adune 37 de camioane și șapte fabrici. La data de 18 ianuarie 2002 Grampian Holdings și a schimbat numele în The Malcolm Group și a fost listată la Bursa din UK.  În luna mai 2005, după 45 de ani de administrare a statului, compania a ajuns să fie deținută din nou de familia Malcolm, condusă în prezent de cei doi băieți ai lui Donald,  Andrew și Walter Malcolm.

https://www.malcolmgroup.co.uk/group/group-history/

Această companie are o poveste absolut incredibilă și demonstrează faptul că ce se naște în familie moare în familie. Malcolm Group și-a extins sfera de activitate dincolo de transporturile rutiere de marfă, în prezent acționează și pe piața transportului feroviar, deține echipe care construiesc tot ce se poate numi construcție civilă, și a intrat și pe piața gazonului pentru terenurile de fotbal.

https://www.malcolmgroup.co.uk/group/group-history/

Camionul Braveheart Scania Longline aparține așadar Malcolm Group, și a făcut senzație în aparițiile din data de 1 și 2 Mai a expoziției Truckfest din Peterborough. Design-ul exterior și interior a fost făcut de Sjaak Kentie din Olanda. În acest moment camionul poate fi văzut la DONALD MALCOLM HERITAGE CENTRE, o hală imensă în care sunt parcate peste 20 de camioane cu care Malcolm Group  și-a făcut treaba în ultimii 50 de ani, toate recondiționate aproape ca noi.

Donald Malcolm Heritage Centre A luat naștere Datorită lui Andrew Malcolm, care a dorit să ridice acest mic muzeu în memoria tatălui său Donald, considerat unul dintre cei mai respectați și enigmatici oameni de afaceri din industria transporturilor scoțiene. Clădirea în sine este un vechi garaj al familiei dezmembrat în din Brookfield, locul unde Malcolm Group a avut sediul prima dată. 

Limitările sunt o problemă pentru oamenii lipsiți de imaginație

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here