Home Camioane PLATA LA KILOMETRU – principalele probleme pentru șoferi

PLATA LA KILOMETRU – principalele probleme pentru șoferi

235
0

Plata la kilometru este interzisă prin articolul 10 din Regulamentul 561, cu toate acestea internetul este plin cu anunțuri de angajare pentru șoferi profesioniști, în care remunerația oferită este la kilometru. Plata la kilometru are numai dezavantaje pentru șoferii profesioniști, tot ce face este să promită un miraj al câștigului mai mare, în realitate nu este altceva decât o mare țeapă.

PLATA LA KILOMETRU – principalele probleme pentru șoferi

  • Șoferii se obosesc mult mai mult pentru un pumn de fise, adică pentru o brumă de bani. Patronii care plătesc șoferii la kilometru nu au drept scop în viață să-i transforme în miliardari. Astfel, aceștia riscă să se îmbolnăvească mult mai devreme și mult mai grav.
  • Șoferii riscă să-și ia țeapă cu banii la orice oră. Din moment ce în contractul de muncă nu este specificată plata la kilometru, nu există o cale legală prin care șoferul să poată să ajungă la banii extra promiși de patron prin utilizarea în afara cadrului legal a plății la kilometru.
  • Riscul de accident crește, la fel și riscul de a ajunge la închisoare pentru că de cele mai multe ori, plata la kilometru merge mână în mână cu magnetul. Șoferii sunt tentați să oprească înregistrările aparatului tahograf pentru a putea face mai mulți kilometri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here