Home Legislație Norma de poluare Euro 7 – Consiliul European adoptă noi reguli pentru...

Norma de poluare Euro 7 – Consiliul European adoptă noi reguli pentru limitele de poluare ale camioanelor

82
0

Consiliul european a adoptat noile reguli privind norma de poluare Euro 7, care aduce în prim plan limitele de emisii pentru vehiculele cu combustie internă dar și pentru cele pe bază de baterii. Acesta este ultimul pas în ceea ce privește procedura de luare a deciziilor. Textul de lege adoptat astăzi acoperă autovehiculele, dubele și camioanele și dorește să fie o lege care să reducă emisiile poluante degajate din eșapamente și sisteme de frânare.

Regulile Euro 7 stabilesc limite pentru noxele motoarelor, dar și pentru alte tipuri de emisii precum cele cauzate de cauciucuri și frâne. De asemenea, au fost introduse norme pentru durabilitatea bateriilor vehiculelor electrice.

Pentru autovehicule și dube, legislația păstrează norma Euro 6 pentru limitele noxelor scoase pe eșapament dar introduce cerințe mult mai stricte pentru particulele solide. Pentru autobuze și camioane, regulile sunt mai stricte pentru o serie de poluanți, inclusiv unele aspecte care nu au fost reglementate până acum precum emisiile N2O.

În plus, Euro 7 introduce limite mai stricte în ceea ce privește particulele emise în timpul frânării, cu limite specifice pentru vehiculele electrice.

Documentul urmează să fie semnat de Președintele Parlamentului European și de Președintele Consiliului European, apoi va fi publicat în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, urmând să intre în vigoare la 20 de zile de la publicare. Data aplicării normei Euro 7 depinde de tipul de vehicul, după cum urmează:

  • 30 de luni pentru noile modele autovehicule și dube, 42 de luni pentru autovehiculele și dubele noi
  • 48 de luni pentru noile tipuri de autobuze și camioane, 60 de luni pentru autobuze, camioane și remorci
  • 30 de luni pentru sistemele noi, componente folosite pentru vehicule sau dube, 48 de luni pentru sistemele și componentele folosite în autobuze, camioane și remorci.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here