Home Camioane Noi sisteme de asistență pentru șoferi vor deveni standard pentru camioanele DAF

Noi sisteme de asistență pentru șoferi vor deveni standard pentru camioanele DAF

59
0

DAF Trucks a introdus ADAS – Advanced Driver Assistance Systems pentru noile generații de DAF XB, XD, XF, XG și XG+, o suită disponibilă gratuit pentru camioanele fabricate anul acesta. Funcțiile ADAS sunt proiectate să îmbunătățeascp siguranța și confortul atât pentru șoferi dar și pentru ceilalți participanți la trafic.

Ce include sistemul ADAS al noilor camioane DAF

  • AEBS – Advanced Emergency Braking System – ultima generație, echipat cu cameră și cu radar, oferind frânare de urgență autonomă cu scopul de evitare a coliziunii în momentul în care în fața camionului apare un obstacol.
  • Un radar suplimentar care are grijă de noua funcție Driver-off Assist, care detectează și avertizează șoferul de persoane aflate în vecinătatea camionului în momentul în care camionul staționează sau pornește de pe loc.
  • „Cutia neagră” sau Event Data Recorder – un sistem care înregistrează imagini și date când sistemul AEBS intră în acțiune. De asemenea, mai pornește și când sistemul Side&Turn Assist emite atenționări legate de pietoni sau bicicliști aflați în unghiurile moarte, inclusiv în momentul în care se folosește marșarierul.
  • Speed Limit Recognition – așa cum îi spune și denumirea, fiecare camion fabricat în 2024 va venit cu acest sistem care va recunoaște automat limitele de viteze în funcție de panourile de pe marginea drumului și va emite alerte în cazul în care acesta constată că limitele legale de viteză au fost depășite.
  • Lane Departure Warning -sistem de notificare ce se activează în momentul în care camionul constată că se schimbă benzile într-un mod necorespunzător.
  • Rear View Camera – o cameră pentru mersul înapoi care permite șoferului să vadă ce se întâmplă în spatele camionului chiar pe ecranul din cabina lui.
  • High Beam Assist – este un sistem opțional care comută automat de pe faza lungă pe faza scurtă în momentul în care un alt vehicul se apropie din contrasens.
  • Emergency Stop Signal – un sistem care alertează ceilalți participanți la trafic prin intermediul avariilor când camionul reduce brusc din viteză.
  • DAF Drowsiness Detection – testează nivelul de oboseală al șoferului și emite avertizări în momentul în care constată că este necesară o pauză. Există și un sistem Alcohol Interlock care se poate instala pe mașină suplimentar care se asigură de faptul că șoferul iese negativ la un test de respirație înainte să poată conduce.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here