Home Camioane Noi branduri de camioane electrice pe șoselele Europei

Noi branduri de camioane electrice pe șoselele Europei

167
0

Camioanele electrice nu mai sunt chiar o UTOPIE la nivel european, ele circulă de ani buni chiar dacă o fac pe rute destul de scurte. Autonomia camioanelor electrice a ajuns astăzi undeva la maxim 1000 de kilometri dacă discutăm despre modelele alimentate cu hidrogen. Camioanele 100% electrice rezistă undeva la maxim 400 de kilometri. Totuși, pe piața din Europa există mai multe modele de camioane electrice mai puțin cunoscute, dincolo de Mercedes-Benz, Volvo, etc.

Noi branduri de camioane electrice pe șoselele Europei

  1. Hyundai XCIENT Fuel Cell

Acest camion a fost lansat de cei de la Hyundai Motor în 2020 și compania a reușit să vândă deja 47 de unități în Elveția. În 2 ani de activitate cele 47 de camioane au adunat la bord peste 7 milioane de kilometri ceea ce demonstrează faptul că principiul motoarelor electrice pe bază de hidrogen este fiabil. Aceste modele de camioane pe bază de hidrogen sunt foarte promițătoare, spre exemplu cei de la Hyundai au anunțat că pregătesc un camion pe bază de hidrogen capabil să aibă o autonomie de peste 1000 de kilometri, ceea ce ar da peste cap destul de serios industria diesel.

  1. Farmo eTRucks

Un proiect 100% nemțesc, de fapt dacă o să aruncați o privire asupra proiectului veți constata că de fapt este vorba despre camioanele MAN, versiunea electrică doar. Aceste camioane promit o putere de 400 kW, o capacitate de tractare de maxim 44 de tone și o autonomie de doar 140 de kilometri. Desigur, camioanele electrice sunt încă la început de drum, nu ne putem aștepta la o autonomie foarte mare din partea lor în acest moment dar pentru transportul local, distribuție, ori între depozite sunt foarte bune. Preț: un pic cam piperat, undeva la 300.000 euro.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here