Home Camioane Mercedes-Benz doboară recordul pentru încărcarea camioanelor electrice

Mercedes-Benz doboară recordul pentru încărcarea camioanelor electrice

128
0

Mercedes-Benz a anunțat un nou record pe parte de încărcare a camioanelor electrice, pentru tehnologia fast-charging. Compania a reușit să-și încarce un prototip al modelului eActros 600 cu un megawatt – 1000 kW de putere. Este un pas înainte absolut uimitor care reduce extrem de mult durata de încărcare a camioanelor electrice și care ar putea să le facă fezabile pe viitor și pentru transporturile pe distanțe lungi. Astăzi, datorită autonomiei, camioanele electrice sunt folosite doar pe plan local, pentru distribuție de alimente și materiale de construcții, alături de alte servicii municipale.

„Primul test de încărcare cu 1 megawatt de putere pentru camionul nostru electric este un pas fantastic în față” explică Peter Ziegler, Director al E-Charging Components în cadrul Mercedes-Benz Trucks. Acesta subliniază faptul că în acest moment, industria nu cunoaște metode de încărcare mai mari de 700 kW. Mercedes-Benz Trucks prioritizează implementarea capacității de încărcare de 1000 kW pentru eActros 600, reducând foarte mult timpii de încărcare. Compania estimează începerea producției pentru eActros 600 cu sistemul MCS (Megawatt Charging System) anul acesta. De asemenea, tehnologia va putea fi implementată și pe camioanele electrice deja cumpărate de clienți.

Încărcarea mai rapidă – crucială pentru camioanele electrice

O putere de încărcare mai mare înseamnă timpi de încărcare mai rapizi, factori esențiali pentru industria transportului care a început să investească deja în camioane electrice. Potrivit Mercedes-Benz Trucks, bateriile camionului eActros 600 pot fi încărcate de la 20% la 80% în maxim 30 de minute folosind noul sistem. Înainte de această descoperire, încărcarea acestor camioane era limitată la folosirea unei prize de maxim 350 kW. Testele pentru noua priză de 1MW au avut loc în centrul de testare din Wörth am Rhein din apropiere de Karlsruhe și au ajuns în presă pe 22 aprilie.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here