Home Camioane MAN devine primul producător de camioane autonome care le testează pe autostradă

MAN devine primul producător de camioane autonome care le testează pe autostradă

84
0

MAN devine oficial primul producător de camioane care va avea pe autostrăzile din Germania camioane autonome de nivelul 4. Camionul de test a parcurs undeva la 10 kilometri pe A9, între Allershausen și Furholzen și a fost primul test al unui producător care are de gând să scoată pe piață camioane autonome până în 2030.

Alexander Vlaskamp, director MAN Truck & bus spune „Am făcut un pas mare în ceea ce privește autovehiculele comerciale autonome, aceste vehicule fiind de altfel viitorul industriei transporturilor. Vom avea aplicații depozit – depozit în 2025 care vor simula transportul între clienți. Până la finalul anului 2029 avem de gând să începem vânzarea camioanelor autonome”.

Autobahn GMbH va fi responsabila pentru aprobarea zonelor de autostradă pe care vor putea circula camioanele autonome. Operatorul va trimite o cerere către Autobahn GMbH în care va specifica ruta camionului iar compania va face anumite verificări înainte să-și dea acordul.

Dr. Volker Wissing, ministrul federal pentru afaceri digitale și transport, a adăugat: „Volumul tot mai mare de mărfuri, împreună cu deficitul tot mai mare de șoferi, reprezintă o provocare pentru societate în ansamblu. Camioanele autonome pot ajuta la ameliorarea situației. În plus, rețeaua inteligentă a transportului de mărfuri oferă posibilitatea de a eficientiza transbordarea de la rutier la feroviar și de a consolida astfel transportul combinat ecologic.”

MAN conduce de mai mulți ani industria autonomă cu diverse proiecte de cercetare și dezvoltare. Din 2019 până în 2023, a lucrat în proiectul ANITA cu parteneri Deutsche Bahn, Fresenius University of Applied Sciences și Gotting KG.

Acest proiect se concentrează pe integrarea digitală completă a unui camion autonom în procesul logistic de manipulare a containerelor de la rutier la feroviar. Proiectul implementează în mod specific legea privind conducerea autonomă adoptată în Germania în 2021, care permite deja conducerea fără șofer pe rute clar definite și cu supraveghere tehnică.

La finalul proiectului sunt planificate teste practice ale prototipului cu un șofer de siguranță pe autostradă. Până în prezent, MAN a depus 133 de cereri de brevet în domeniul conducerii autonome, dintre care 33 au fost deja acordate.

În Marea Britanie, guvernul a anunțat legislația privind conducerea autonomă prin Discursul Regelui din noiembrie anul trecut. Acesta a spus că aceste vehicule autonome vor produce o „revoluție a transportului”. Acesta susține că noua legislație va elibera potențialul uriaș de creștere al sectorului, ceea ce va permite Regatului Unit să creeze o piață de până la 42 de miliarde de lire sterline și să creeze 38.000 de locuri de muncă calificate până în 2035.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here