Home Camioane ITP camioane 2024 – Cât costă și la ce intervale se efectuează

ITP camioane 2024 – Cât costă și la ce intervale se efectuează

228
0

Camioanele, asemenea autovehiculelor au nevoie de inspecție tehnică periodică, celebrul ITP. Întrebarea de bază este cât costă și la ce intervale de timp trebuie efectuată această inspecție, întrucât amenzile și sancțiunile complementare pentru ITP expirat nu sunt de dorit pentru niciun transportator (minim 1485 RON amendă + reținerea certificatului).

Acte necesare efectuare ITP

Pentru a putea efectua un ITP în România pentru un camion sau pentru o remorcă / semiremorcă, trebuie prezentate următoarele documente:

  • Certificatul de înmatriculare al camionului / remorcii în original
  • Actul de identitate al conducătorului auto în original
  • Polița RCA valabilă la data inspecției tehnice periodice
  • Cartea de identitate CIV a camionului /remorcii în original

Prețuri ITP camioane și semiremorci

Prețurile pentru ITP variază de la o stație la alta dar nu foarte mult, este vorba despre câțiva zeci de lei maxim. În 2024, pentru un cap tractor ITP-ul costă între 200 și 260 de lei, iar pentru semiremorci și remorci cu MMA peste 3,5 tone prețul ITP-ului este cuprins între 250 și 280 lei.

La ce intervale de timp se efectuează ITP-ul pentru camioane și pentru semiremorci?

ITP-ul pentru camioane și semiremorci, respectiv pentru vehiculele de transport marfă cu masa maximă totală autorizată peste 3,5 tone, și semiremorcile cu masa maximă totală autorizată peste 3,5 tone, se efectuează în fiecare an. Ar fi important să nu se uite data expirării ITP-ului întrucât după cum spuneam mai sus, amenzile sunt foarte mari.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here