Home Camioane India lansează programe de training recunoscute internațional pentru șoferi profesioniști

India lansează programe de training recunoscute internațional pentru șoferi profesioniști

92
0

Consiliul Sectorului Logistic din India a început să ofere programe de training recunoscute internațional pentru șoferii profesioniști, din dorința de a micșora distanța dintre șoferii profesioniști indieni și criza mondială de șoferi.

CSL a dezvoltat un program în urma unei colaborări pe care a avut-o cu Uniunea Transportatorilor Rutieri prin intermediul căruia profesorii CSL sunt acum pregătiți să predea pentru IRU Academy Driver Goods Transport Training și pentru Assessment Programme, asigurând instruire de top pentru șoferii profesioniști indieni care să corespundă standardelor.

„Misiunea noastră este să creăm o legătură între teorie și practică atunci când vine vorba despre șoferul profesionist indian. Pregătind atât femei și bărbați la cele mai înalte nivele internaționale, nu doar îmbunătățim abilitățile șoferilor noștri, dar punem umărul la treabă în scopul rezolvării crizei de șoferi la nivel mondial” spune CEO LSC Ravikanth Yamarthy.

Potrivit unui studiu IRU, la nivel mondial sunt peste 3 milioane de locuri libere destinate șoferi profesioniști. 36 de țări suferă enorm din cauza acestei crize, care conform staticilor, se va dubla până în 2028.

Îmbunătățirea abilităților șoferilor profesioniști va avea dublu impact: în primul rând va profesionaliza industria transporturilor din India, ducând la beneficii precum îmbunătățirea siguranței rutiere, în timp ce adresăm și problema crizei de șoferi profesioniști la nivel mondial… Spune Patrick Philipp, Director IRU.

Criza globală de șoferi profesioniști poate fi rezolvată dacă se găsește o modalitate de a atrage în breaslă mai mulți tineri, însă doar tinerii nu au cum să fie soluția complet. Trebuie de asemenea create standarde de calificare internaționale care să faciliteze mobilitatea șoferilor și oportunitățile de angajare dincolo de granițe.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here