Home Camioane Holcim va cumpăra 1000 de camioane electrice Mercedes-Benz eActros 600

Holcim va cumpăra 1000 de camioane electrice Mercedes-Benz eActros 600

161
0

Holcim va cumpăra 1000 de camioane electrice Mercedes-Benz eActros 600. Această achiziție va contribui la efortul Holcim de a-și atinge ținta fixată pentru 2023, aceea de a reduce cu 24% emisiile de carbon produse de propriile camioane.

„Holcim avansează în faza de tranziție spre decarbonizarea operațiunilor, pentru a asigura la un transport mai sustenabil și mai eficient. Ne bucurăm de parteneriatul cu Mercedes Benz, cu ajutorul lor ne-am electrificat flota de vehicule și ei vor fi cei care ne vor ajuta să ne îndeplinim ținta fixată pentru 2030, și anume de a reduce emisiile flotei cu 30%” spune Miljan Gutovic, Director Zonal pe Europa pentru Holcim.

„Holcim este unul dintre cei mai importanți clienți din zona de construcții pentru Mercedes Benz Trucks în acest moment. Ne bucurăm foarte mult că s-au hotărât să cumpere eActros 600, camioane cu care cu siguranță își vor atinge ținta.” Spune Karin Rådström, CEO Mercedes-Benz Trucks.

Holcim este în curs de tranziție spre mobilitate cu emisii reduse atât în cariere cât și în ceea ce privește transportul rutier propriu-zis. Folosind camioane electrice pentru întreaga operațiune, de la camioane electrice și autonome în cariere până la camioane grele electrice pentru distribuția materialelor, Holcim speră ca până în 2030, toate vehiculele pe care le deține să fie cu emisii zero. Marea majoritate a camioanelor eActros achiziționate vor fi folosite cu semiremorcă tip siloz pentru transportul materialelor de construcții. Acest model de camion are o baterie foarte mare de 600 kWh care-i permite să atingă o autonomie de 500 de kilometri dintr-o singură încărcare, ceea ce înseamnă că eActros poate parcurge zilnic distanța de 1000 de kilometri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here