Home Camioane Grupul Rhenus și Bosch testează combustibili regenerabili pentru a reduce emisiile cu...

Grupul Rhenus și Bosch testează combustibili regenerabili pentru a reduce emisiile cu 80%

69
0

Lupta cu emisiile de carbon a devenit o țintă majoră pentru toate companiile de mari dimensiuni din lume și într-un fel e normal să fie așa atât timp cât ele poartă hainele „marilor poluatori”. Astăzi vom discuta despre Grupul Rhenus și despre Bosch, două companii gigant care lucrează acum împreună în vederea identificării unei soluții fezabile prin care își pot reduce emisiile din cadrul logisticii cu 80%. Deocamdată se încearcă folosirea combustibilului regenerabil de la Repsol.

Ca parte a colaborării, Rhenus va pune la bătaie două vehicule care vor funcționa cu combustibili alternativi de la Repsol. Este vorba despre două camioane ce vor avea o cursă fixă în Spania, între hubul Rhenus din Irun și fabricile Robert Bosch din Aramjuez și Madrid. „Parteneriatul nostru cu Bosch subliniază angajamentul nostru continuu pentru inovație, și implementarea de soluții care reduc seminificativ impactul asupra mediului, dar care în același timp ajută și clienții să-și asigure țintele de sustenabilitate” spune Andoni Izquierdo, membru director în cadrul Rhenus Road Spain.

Combustibilul folosit de cele două camioane sunt 100% regenerabili, așa zisul biofuel produs din resturi materiale precum uleiul de gătit și reziduuri forestiere, oferind transportatorilor o alternativă mai ecologică față de combustibilii fosili. Acest combustibil întrunește certificările de sustenabilitate solicitate prin Directiva Energiei Regenerabilă a Uniunii Europene, și reușește să reducă dioxidul de carbon cu peste 80% comparat cu combustibilii clasici, fără ca vehiculele care-l folosesc să necesite modificări speciale.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here