Home Camioane Gropile – un „înger păzitor” pentru camioane în UK

Gropile – un „înger păzitor” pentru camioane în UK

67
0

Gropile sunt un factor constant iritant pentru șoferi în fiecare zi în UK, însă acum, potrivit dealerului Mac’s Trucks, acestea au potențial de a crește siguranța pentru camioane. Peste 500.000 de gropi au fost raportate în 81 de consilii locale doar în anul financiar 2021 – 2022.

„Lăsând la o parte cifra în sine, există o corelare directă între numărul de gropi de pe carosabil și numărul de accidente în care sunt implicate camioane. În mod surprinzător, gropile joacă un rol esențial în creșterea siguranței pe șosele prin faptul că șoferii sunt nevoiți să reducă viteza.

Un studiu recent indică o scădere consistentă a numărului de accidente legate de viteză, doar 2572 astfel de incidente au fost raportate în 2023 față de 5571 evenimente raportate acum doi ani.

Șoferii nu au de ales decât să scadă viteza din cauza posibilității de a sparge cauciucurile, deforma jantele sau distruge suspensiile camioanelor” spun cei de la Mac’s Trucks.

„Anumite regiuni din Marea Britanie s-au confruntat cu o apariție mai mare a gropilor decât altele. Potrivit datelor RAC, Derbyshire a avut cel mai mare număr de gropi anul trecut, cu peste 90.000 raportate numai în regiune, depășind al doilea cel mai mare număr din Northumberland cu peste 20.000.

Cel mai jos rang de pe listă este East Sussex, care a avut 13.081 de gropi înregistrate anul trecut. Pe baza datelor prezentate mai sus, se poate deduce că Derbyshire are un număr mai scăzut de accidente din cauza abundenței gropilor, în timp ce East Sussex se confruntă cu un număr mai mare de accidente din cauza deficitului de gropi.” spun cei de la Mac’s Trucks.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here