Home Camioane Dubai Road Express – cum transporta Scania marfă spre Dubai în anii...

Dubai Road Express – cum transporta Scania marfă spre Dubai în anii 70

677
0

În 1976, Scania a făcut un film prin care a documentat o colaborare destul de interesantă dintre Norvegia și Dubai. 46 de ani mai târziu, acest film documentar rămâne o parte din istoria Scania.

În documentar este prezentată firma de transport norvegiană Johan Evensen & Sønner care tocmai ce ducea la bun sfârșit cea de-a 106-a cursă spre Bandar Abbas, pe coasta de sud a Iranului. În căutare de noi colaborări, un an mai târziu, când petrolierul Serpens Constellation s-a defectat în mijlocul oceanului Atlantic, compania norvegiană a primit șansa unei vieți.

A fost nevoie de o piesă pentru acel petrolier care se producea numai în Norvegia, care trebuia livrată tocmai în Dubai, fiind singurul loc unde nava putea să oprească în drumul său spre Golful Persic. Șoferii care făceau asemenea curse stăteau departe de familie cu săptămânile, de multe ori fără să cunoască data exactă când se vor întoarce.

În final, Dubai Road Express n-a trăit prea mult, după ce prima cursă a fost dusă la bun sfârșit, compania norvegiană a luat decizia să încheie colaborarea. Nisipurile greoaie dintre Doha și Dubai, căldura uriașă care era un calvar pentru șoferi, alături de o grămadă de defecțiuni tehnice apărute la camioane au stat la baza acestei decizii. Mai jos aveți documentarul complet.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here