Home Editorial Drama șoferului Mihai ar trebui să schimbe din temelii o mentalitate 

Drama șoferului Mihai ar trebui să schimbe din temelii o mentalitate 

714
0

Drama șoferului Mihai ucis de hoți într-o parcare din Franța a făcut cu siguranță înconjurul lumii. Este un eveniment extrem de trist care te face însă un pic mai lucid, te trezește oarecum la realitate și te face să înțelegi mult mai bine pe ce lume trăiești.

Acest tip de eveniment are un tipar: creează puțină emoție, niște politicieni se asociază dramei pentru capital de imagine, autoritățile din țările în care nenorocirea s-a petrecut ies cu câteva declarații și par foarte afectate de ce se întâmplat, și cam atât. Peste o lună nimeni nu o să mai pomenească de șoferul Mihai și cred că alta este învățătura care trebuie trasă de aici. 

Aceste evenimente tragice trebuie să trezească la realitate două categorii sociale: românii care fac comunitate, șoferi evident, și românii care se gândesc să se facă șoferi și să plece pe comunitate. Nu cred că acest tip de meserie mai merită practicată în acest mod.

Nu cred că mai are rost să pleci pe comunitate atâta timp cât riscurile la care te expui sunt atât de mari. Atâta timp cât riști să fii ucis într-o parcare din Franța, doar pentru că te dai jos să mergem la baie, este prea mult. Mai bine rămâi la tine în țară pe mai puțin și ești oarecum mai în siguranță decât în aceste parcări sălbatice din „Europa civilizată”. 

Sau cei care doresc să plece în străinătate, ar fi bine să plece de tot, cu tot cu familie cu cățel, cu purcel, cu absolut tot ce au în România, și să își găsească un job care să le permită să fie seară de seară acasă. Nu mai suntem în siguranță nicăieri iar realitatea este că străinii nu sunt nici ascultați nici ajutați pe teritoriile altor țări.

Credeți că poliția franceză nu cunoaște realitatea din parcările proprii? Autoritățile franceze cunosc foarte bine ce se petrece în prin aceste locuri dar este nepăsătoare întrucât este rasistă,  știe că șoferii francezi nu sunt în aceste parcări la aceste ore târzii din noapte. Parcările sunt pline de est-europeni, pentru care evident nu se zbate nimeni în caz de probleme. În cazul șoferului Mihai, poliția a venit după o oră și jumătate de la declararea incidentului. Păi are cineva impresia că dacă ar fi fost vorba despre un francez, poliția nu ar fi fost acolo în maxim 5 – 10 minute?

Acesta este din păcate adevărul din teren iar drama șoferului Mihai trebuie să schimbe din temelii o mentalitate, trebuie să deschidă ochii celor care doresc să plece pe camion și să muncească pe comunitate.

Europa nu mai este sigură și asta nu doar din cauza imigranților. Mai trebuie adusă în discuție și lipsa de respect a Europei pentru noi ca români. Dacă Europa nu vrea să ne păzească pe drumurile ei,  am face bine să ne vedem de ale noastre, sau să facem tot posibilul să evităm aceste parcări în care se petrec fel de fel de hoții și de crime, întrucât Mihai nu este primul și nici ultimul șofer care moare de mâna hoților. Dacă Europa tolerează hoții în detrimentul românilor, locul românilor nu este în acele parcări. 

Ideea este destul de simplă: Sunt buni și banii, dar riscurile au crescut foarte mult. Dacă meseria de șofer profesionist practicată în Europa a ajuns să fie atât de periculoasă, cei care o practică sau cei care se gândesc să o practice pe viitor, trebuie să fie conștienți de aceste riscuri.

Deja morții prin parcări nu mai sunt simple povești iar cei care se expun la asemenea riscuri trebuie să cântărească foarte bine ceea ce fac, dacă merită să riște în continuare sau nu. Din moment ce meseria de șofer profesionist a ajuns pe picior de egalitate cu cea de militar, militar care știe că atunci când pleacă la muncă sunt șanse mari să nu se mai întoarcă, șoferii profesioniști români trebuie să răspundă la întrebarea dacă mai merită sau nu să riște atât de mult prin parcările „Europei Civilizate”. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here