Home Editorial Despre solidaritatea în infracțiune – am ajuns un popor de infractori oare?

Despre solidaritatea în infracțiune – am ajuns un popor de infractori oare?

779
0
solidaritatea în infracțiune

solidaritatea în infracțiuneCirculă pe internet un clip cu o cisternă ADR care depășește ilegal pe linie continuă, într-o curbă, mai multe vehicule. În linii mari, poliția a identificat șoferul care se pare că este un tânăr de 27 de ani, și i-a suspendat permisul de conducere o lună de zile. O pedeapsă destul de blândă din punct de vedere al contextului european, mai ales dacă ne amintim de șoferul ceh care a primit 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare după ce a efectuat o manevră similară în Germania. 

O lună de permis suspendat VS 2 ani și 3 luni de închisoare cu executare este o diferență foarte mare și acesta este motivul pentru care România a devenit țara morților pe șosele, pentru că pedepsele pentru cei care greșesc cu nesimțire, sunt foarte mici. Europa civilizată a pus demult piciorul în prag și a impus pedepse draconice pentru cei care greșesc intenționat, știind faptul că omul doar de bici cunoaște. Civilizația a fost impusă în occident pe bază de amendă și închisoare. 

Dar să revenim pe meleagurile noastre. S-a întâmplat acest eveniment, nu s-a dus nimeni la închisoare, șoferul cu pricina mai mult ca sigur va recidiva pe viitor, însă ceea ce este cu adevărat îngrijorător este faptul că sunt foarte mulți șoferi profesioniști care sar în apărarea lui. 

Faptul că există solidaritate în infracțiune într-o țară care se vrea a fi europeană, este cel mai grav lucru. Este clar că din societatea noastră lipsesc principii precum cinstea, dreptatea, seriozitatea, principii fără de care nu poate exista mentalitate occidentală. Se pare că unii se încăpățânează să rămână la nivel de bancanici sălbatici care doresc doar salarii occidentale, nu și civilizația care vine odată cu banii. 

Nu poți lua apărarea unui asemenea om care a făcut așa ceva în mod intenționat. Da, poți lua apărarea cuiva care a greșit neintenționat, dar să solidarizezi cu un infractor, automat devii și tu un infractor care probabil la fel depășește pe unde apucă, cum îl taie capul. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here