Home Editorial De ce nu se dau fonduri europene pentru firmele de transport românești

De ce nu se dau fonduri europene pentru firmele de transport românești

69
0

Există foarte multă lume interesată de fonduri europene nerambursabile cu ajutorul cărora să-și dezvolte afacerea de transport fie din România fie din Europa, prin prisma achiziției de vehicule noi, mai econome și mai puțin poluatoare. Ei bine, din păcate nu prea se dau fonduri europene pentru acest sector, sau dacă se dau în niciun caz nu se pot cumpăra vehicule noi care să ajute transportatorii să facă mai mulți bani, pe o piață îngropată în taxe și costuri de rulaj.

Răspunsul la această întrebare este unul destul de simplu de înțeles. Europa este o zonă liberă dar care nu prea mai „halește” transportatorii veniți din Estul Europei. Aceștia au cam stricat piața odată ce au primit drum liber pe piața transporturilor din Europa atât pe segmentul 3.5 tone cât mai ales pe segmentul 40 de tone. De fapt, țările civilizate nu știu cum să facă să scape de transportatorii Est Europeni, cum să-i gonească, astfel încât să nu-și închidă ei afacerile.

În acest context, în care transportatorii Est Europeni nu prea mai pot să-și facă mendrele prin Europa Civilizată, cum poate cineva să creadă că Europa Civilizată va acorda bani gratis transportatorilor din Europa de Est, astfel încât aceștia să-și cumpere și mai multe vehicule cu care să se aciuiască prin Franța, Germania, și multe alte țări? Nici vorbă despre așa ceva, nicio țară din lume nu e nebună să-și facă concurență nu doar gratis, dar să și plătească bani din buzunare…

Așadar, dacă sunteți transportatori și vă gândiți la posibilitatea de a vă cumpăra mașini noi gratis pe banii UE, treziți-vă la realitate. Singurele ajutoare care se pot lua de la stat sau de la UE sunt cele pentru digitalizare, care oricum nu ar ajunge nici măcar pentru un set complet de roți, cu cauciucuri, pentru o semiremorcă de camion.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here