Home Camioane De ce înțeleg șoferii care aleg să lucreze pe comunitate (…atunci când...

De ce înțeleg șoferii care aleg să lucreze pe comunitate (…atunci când ți se închid toate ușile)

133
0

Am fost unul dintre cei mai mari contestatari ai „comunității”, multă vreme am considerat faptul că onoarea, demnitatea, condiția umană trebuie puse deasupra banilor. Însă ce faci atunci când ți se închid toate ușile și ajungi efectiv să vezi comunitatea ca pe o scăpare? Ce faci atunci când ești plin de datorii, iar conturile încep să ți se poprească, ba de ANAF, ba de diverse bănci sau executori cu care nu ai cum să discuți?

Nu interesează pe nimeni că treci printr-o perioadă mai proastă din punct de vedere financiar. Atunci când vine vorba de bani, sar pe tine precum hienele toți cei care au ceva de primit, pe bună dreptate sau chiar ilegal.

Multă vreme am blamat șoferii care aleg comunitatea și cer angajatorului salariul cât mai mic și diurnă cât mai mare, din cauza faptului că au popriri pe conturi. Ei bine, când începi să treci prin asemenea situații începi să înțelegi fenomenul. De diurnă nu se poate atinge nicio poprire decât dacă executorii judecătorești sau ANAF aleg să devină penali.

Comunitatea din păcate rămâne un fel de scăpare pentru unii din niște datorii pe care altfel nu doar că nu ar avea posibilitatea să le achite, dar ar mai risca să ajungă și boschetari în stradă, cu tot cu familie, cu copii, cu cățel, cu purcel. Pentru că pe cei de la ANAF spre exemplu nu-i interesează dacă ai banii de chirie sau nu, ei fură ca javrele tot ce prind prin conturi în cazul în care faci greșeala să-ți declari veniturile, apoi să ai probleme și să nu mai poți plăti taxele.

Totul pornește din păcate de la sărăcie și de la imposibilitatea de a duce un trai bun în România dacă ești corect și cinstit. Atât timp cât în România oamenii vor fi vânați mereu pentru banii din conturile lor, de obicei mărunțișuri, nimeni nu va mai dori să fie corect și să-și declare veniturile nicăieri, mai ales la javrele de la ANAF. Diurna va dăinui veci pururi cu toate că nu este nici pe departe cea mai corectă metodă de remunerație pentru șoferul profesionist român.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here