S-a format un trend în societate din a râde de șoferul profesionist român, bulgar, turc, lituanian dacă gătește în cabina camionului. Se consideră că oamenii care fac acest lucru sunt niște porci, niște oameni care nu țin la igienă, niște oameni care pun în pericol vehiculul și riscă să dea foc la întreg ansamblul.
Într-adevăr șoferii care lucrează pe comunitate au o viață destul de grea. Sunt nevoiți să se gospodărească singuri inclusiv să-și facă mâncare. Problema apare atunci când sunt nevoiți să-și facă mâncare și afară este foarte frig, plouă, ninge, și nu pot să se desfășoare înafara cabinei.
Legat de igienă cunoaștem cu toții faptul că parcările de camioane din Europa nu sunt chiar curate, mirosul de urină și fecale este la ordinea zilei mai ales dacă parcarea nu este una securizată. Ce faci atunci iei butelia și alimentele și gătești în acel loc care poate fi considerată o bombă sanitară?
La americani în schimb, e altă poveste. Ei dacă gătesc ceva o fac numai în cabină, pe plite electrice. Nu am văzut nici măcar un comentariu legat de acest subiect, să fie vreun camionagiu din SUA criticat pentru faptul că gătește în cabina camionului. Ar fi culmea să ceară cineva să iasă din cabină cu plita electrică după el, să gătească afară, undeva. Evident este altă lume în SUA, oamenii nu sunt preocupați atât de mult să judece pe cei din jur cum suntem obișnuiți noi în Europa de Est.