Home Editorial De ce au devenit o problemă camioanele încărcate cu lemne și de...

De ce au devenit o problemă camioanele încărcate cu lemne și de ce nimeni nu o rezolvă? Editorial Alex Ciocan

87
0

Au început să apară tot mai multe clipuri pe internet legate de camioanele care transportă lemne scoase din pădurile noastre, de cele mai multe ori ilegal și care circulă mereu supra încărcate. Activiștii le reclamă și de cele mai multe ori deși lemnul este peste cantitatea normală, nu se prea iau măsuri.

În primul rând, e destul de interesant faptul cum unii zbiară cât îi țin plămânii, că au venit austriecii și ne-au furat lemnul din pădure. Însă când ne uităm la numerele de înmatriculare ale camioanelor cu care se fură aceste lemne, sunt tot românești, nici picior de austriac, nici în pădure nici în afara ei.

În al doilea rând, aceste camioane sunt o problemă din cauza faptului că pot oricând să producă o tragedie. Fiind mereu supraîncărcate, buștenii pot efectiv să cadă din camion sau din remorcă, producând un grav accident de circulație. Sau remorca propriu-zisă se poate rupe fiind supra tonaj.

De ce nu rezolvă nimeni această problemă? Din cauza corupției. Poliția se face că nu vede aceste camioane, iar când sunt reclamate la 112 de multe ori tot cei care sună sunt amendați. Când vine totuși poliția, vedeți atitudinea lor din clipurile activiștilor, par foarte supărați că au fost chemați.

Ca și cum cineva le-ar fi stricat combinația. Și oricum chiar dacă vin, fac tot posibilul să-l scape pe făptaș, refuzând să cheme alte autorități competente precum Garda Forestieră, ISCTR și așa mai departe. Când vom scăpa de corupția din România atunci nu vom mai vedea nici aceste camioane supra încărcate.

Până atunci, rămâne de văzut ce se va mai întâmpla, cert este că noi cetățenii nu ne putem baza niciodată pe autorități să ne apere, pe noi sau pădurile noastre. Pădurile dispar din cauza autorităților locale care sunt mână în mână cu hoții, nicidecum din cauza austriecilor, olandezilor, etc.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here