Home Camioane Criza de șoferi profesioniști se va dubla până în 2028

Criza de șoferi profesioniști se va dubla până în 2028

127
0

Un studiu IRU scoate la iveală faptul că așa numita criză de șoferi profesioniști înseamnă de fapt 3 milioane de posturi vacante în acest moment, în 36 de țări, 7% din numărul total de astfel de locuri de muncă existente. Cu o diferență atât de mare de vârstă între cei care intră în breaslă și cei care ies la pensie, lucrurile se vor agrava în următorii 5 ani.

Studiul are la bază chestionare venite de la 4700 de companii din întreaga lume: America, Asia și Europa. Pe viitor, lucrurile se vor agrava destul de mult, în cazul în care nu se iau măsuri urgente. Se preconizează că până în 2028, peste 7 milioane de posturi de șoferi profesioniști vor fi vacante la nivel mondial, 20% din totalul posturilor din China, 17% din totalul posturilor din Europa și 28% din totalul posturilor din Turcia.

În Europa, doar 5% din totalul șoferilor profesioniști au sub 25 de ani comparativ cu Uzbekistan, unde 25% din totalul șoferilor profesioniști au sub 25 de ani.

Limitele de vârstă sunt o problemă, multe țări din lume au încă 21-22 de ani setată vârsta minimă pentru ca cineva să poată să devină șofer profesionist. De asemenea și costurile de școlarizare sunt destul de mari. În Franța spre exemplu, școala costă undeva la 5250 Euro. Guvernele trebuie să faciliteze mai mult accesul la această meserie.

Una dintre soluții ar putea să fie angajarea șoferilor din alte țări considerate mai defavorabile, întrucât în Europa și SUA spre exemplu, populația locală s-ar putea să nu fie suficientă pentru a acoperi această gaură din piața muncii.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here