Creditele bancare sunt de departe singura cale de dezvoltare pentru o firmă de transport cinstită, care nu pornește la drum cu gândul de a nu da niciun ban la stat, având în gând să aducă cât mai multe cheltuieli în vederea diminuării profitului anual. În momentul în care discutăm despre o companie de transport care vrea să se dezvolte, băncile vor lua în calcul mai multe aspecte, pe care le vom discuta mai detaliat în cele ce urmează.
Ce condiții trebuie să îndeplinească o firmă de transport pentru a primi creditare
- Vechimea pe piață – vechimea pe piață este necesară ca un fel de garant al seriozității. Băncile se feresc să acorde credite firmelor nou înființate fără garanții așa că de obicei se cer ultimele 2 bilanțuri contabile anuale împreună c u balanțele aferente și recipisele.
- Cifra de afaceri și profitul – cifra de afaceri și profitul contează destul de mult în momentul în care dorești să iei un credit mai mare. Băncile calculează valoarea împrumutului în funcție de performanțele companiei, iar dacă compania are profit foarte mic, șansele de a primi creditare scad destul de mult.
- Istoricul de funcționare – istoricul bancar sau istoricul comportamentului în relație cu alte companii sunt de asemenea luate în calcul. Compania nu trebuie să aibă interdicție de a emite cecuri bancare, să nu figureze cu întârzieri la credite în Centrala Riscurilor de Credit și evident, să nu aibă nimic de-a face cu insolvența.
- Să nu aibă datorii către stat – o firmă rău platnică cu statul va fi rău platnică și cu banca iar băncile pot verifica acest lucru foarte simplu prin intermediul certificatului de atestare fiscală. Acest certificat este un fel de garanție a comportamentului de bun platnic pentru orice firmă din România.