Home Legislație Condiții pentru a deveni profesor de legislație rutieră

Condiții pentru a deveni profesor de legislație rutieră

102
0

Profesorul de legislație rutieră este necesar oricărei școli de șoferi. Putem spune că este genul de meserie pe care dacă o ai, mai mult ca sigur vei găsi și ceva de muncă în orice oraș din România. Din păcate însă, există niște condiții mai drastice pe care trebuie să le îndeplinești pentru a putea profesa această meserie în cadrul unei școli de șoferi. Iată care sunt aceste condiții.

Condiții pentru a deveni profesor de legislație rutieră

  1. Absolvent studii superioare – de preferat științe juridice sau tehnice
  2. Vârsta minimă – 25 de ani
  3. Permis de conducere de minim 5 ani, cel puțin pentru categoria B
  4. Să nu fi avut suspendat permisul de conducere pentru consum de alcool în ultimul an, sau mai mult de 2 ori de când a obținut permisul de conducere
  5. Să nu fi fost condamnat printr-o hotărâre judecătorească rămasă definitivă pentru o infracțiune la reglementările circulației pe drumurile publice, de omor, lovire sau vătămare cauzatoare de moarte, vătămare corporală gravă, tâlhărie, ultraj cu violenta, ultraj contra bunelor moravuri, tulburare a liniștii publice, viol, lipsire de libertate în mod ilegal, luare sau dare de mită, primirea de foloase necuvenite sau trafic de influență, dacă nu a intervenit reabilitarea sau amnistia.
  6. Să fie apt din punct medical și psihologic pentru a-și desfășura activitatea

Documentele necesare pentru ARR sunt următoarele: cerere pentru înscriere, copie după actul de identitate, copie după permisul de conducere, adeverință eliberată de Direcția Poliției Rutiere nu mai veche de 30 de zile, cazier judiciar, fișa medicală și examenul psihologic, copia după diploma de facultate.

Cursul de profesor de legislație rutieră durează undeva la 90 de ore (15 zile), iar examenul constă într-o probă orală și o probă de tip test grilă cu 60 de întrebări. Pentru ca un cursant să fie declarat admis, acesta trebuie să răspundă corect la 54 de întrebări din totalul de 60. Costul cursului: 500 RON aproximativ, plus minus în funcție de oraș, de regiunea țării.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here