Home Camioane Colaborare spectaculoasă Volvo – Boliden pentru transportul autonom

Colaborare spectaculoasă Volvo – Boliden pentru transportul autonom

76
0

Volvo Autonomous Solutions (V.A.S.) și Boliden și-au unit forțele pentru a dezvolta soluții de transport autonome pentru operațiunile desfășurate de Boliden. Colaborarea include mai multe proiecte, inclusiv dezvoltarea de soluții de transport autonome pentru site-ul Boliden din Garpenberg, Suedia. Companiile au semnat un MOU – Memorandum of Understanding – sub care ambele vor colabora pentru diverse proiecte, primul proiect fiind implementarea unei soluții de transport autonom la Garpenberg, necesar pentru a muta rocă în cadrul unei mine.

Ca parte a implementării, V.A.S. va oferi o soluție de transport complet autonomă care va include vehicule, hardware, software, cameră de control, reparații și întreținere și bineînțeles training de specialitate. Soluțiile vor fi bazate pe dezvoltarea ideii de șofer virtual în cadrul Volvo Trucks. În plus, V.A.S. va pune la punct și o volă autonomă pentru încărcarea materialului în basculante. Pentru a se pregăti pentru implementarea camioanelor autonome, Boliden își va adapta operațiunile și va construi infrastructură nouă dacă va fi necesar. Proiectul a început deja în 2023 dar este încă în faza de testare, urmând ca în 2024 să se treacă la implementarea la scară largă a funcțiilor autonome.

„Soluțiile autonome au drept beneficii atât siguranța cât și productivitatea. Parteneriatul cu V.A.S. este de foarte mare importanță strategică, și suntem încântați de faptul că proiectul din Garpenberg a fost deja demarat. Cerința tot mai mare de metale ne obligă să ne îmbunătățim nivelul de productivitate și să ne gândim și la soluții cât mai sustenabile pe viitor, care în același timp trebuie să fie și competitive în lumea minieră” spune Mikael Staffas, CEO Boliden.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here