Home Editorial Cele mai spectaculoase transporturi agabaritice de pe YouTube

Cele mai spectaculoase transporturi agabaritice de pe YouTube

777
0
transporturi agabaritice

transporturi agabariticeTransporturile agabaritice au fost dintotdeauna cele mai spectaculoase evenimente pe care le putem întâlni pe drumuri. Pentru a duce la bun final un transport agabaritic, este nevoie de multă planificare, răbdare, alături de foarte multă inteligență atunci când apar situații neprevăzute care trebuie depășite. 

Atunci când vine vorba despre greutate, totul se schimbă. Lungimea excesivă, la fel, este foarte greu de transportat. Am reușit să adun de pe YouTube câteva clipuri cu transporturi agabaritice pe care le consideri mai mult decât spectaculoase. Iată care sunt acestea, în ordine aleatorie, fără să considerăm un TOP

Cele mai spectaculoase transporturi agabaritice de pe YouTube 

Un transformator greu de 260 de tone din Leer trebuie să ajungă la o stație de distribuție din Conneforde (Germania). Evident, ansamblul în lungime totală de 95 de metri are parte de peripeții. 

Dacă v-ați întrebat vreodată cum se transportă acele iahturi imense pe care le vedeți prin halele expozițiilor internaționale, în acest clip aveți răspunsul: cu ajutorul transporturilor agabaritice. 

Se mai întâmplă și accidente în această lume a transporturilor agabaritice, unul dintre ele a fost imortalizat pe ruta Haselünne – Dörpen. Este vorba despre un rezervor de CO2 care a alunecat de pe platformă. 

102 metri lungime și 824 Tone greutate totală are ansamblul necesar transportului unui generator electric de 416 tone. Traseul a fost unul destul de complicat, respectiv din Emden, Germania, până la un nod de distribuție din apropiere. Transformatorul are 416 tone, 13 metri lungime și 5 metri înălțime. 

Când vrei să muți o piatră care cântărește nici mai mult nici mai puțin de 102 Tone, este clar faptul că ai nevoie de un transport agabaritic. Piatra din imagine a fost găsită în Germania pe un câmp din apropierea orașului Hüven, și este importantă întrucât datează din vremurile când pe Terra era Era Glaciară (acum 200.000 de ani). Deci, este o piatră valoroasă pentru oamenii de știință. 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here