Home Camioane Ce fel de controale poate efectua ISCTR la sediul unei firme de...

Ce fel de controale poate efectua ISCTR la sediul unei firme de transport marfă?

133
0

ISCTR a devenit un fel de Bau-Bau pentru transportatorii români, din pricina amenzilor și a măsurilor complementare pe care le impun uneori (imobilizarea camioanelor, etc.). Adevărul este că dacă transportatorii ar lucra legal, ar respecta legea, inspectorii ISCTR nu ar avea motive să dea amenzi sau să recurgă la sancțiuni și mai drastice precum controale la sediul firmei de transport. Din punct de vedere legal, ISCTR poate face și controale la sediul firmei de transport.

Ce fel de controale poate efectua ISCTR la sediul unei firme de transport marfă?

Una dintre cele mai întâlnite spețe care se lasă de obicei cu control la sediul firmei este refuzul cântarului. În trecut, se aplica o amendă de 1500 de lei pentru refuzul cântarului, însă recent, conform ultimelor actualizări legislative, inspectorii ISCTR pot imobiliza camionul găsit în neregulă și pot dispune controale la sediul societății pentru a descoperi care este motivul pentru care a fost refuzat cântarul. Abaterile repetate pe această speță vor duce mai mult ca sigur la controale de fond dar mai ales tematice la sediile firmelor de transport, fără să devină însă o metodă de constrângere.

 „Operatorii de transport trebuie să înțeleagă că nu au altă opțiune în afară de respectarea legii și a indicațiilor inspectorilor de trafic. De asemenea, trebuie exclusă din start orice inițiativă de a ocoli sau de a se sustrage controlului sau consecințelor rezultate în urma controlului.” Spune șeful Serviciului Monitorizare și Control al ISCTR, Alexandru Frîncu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here