Home Camioane Ce autonomie anunță Volvo pentru noile camioane electrice din gamele FH, FM,...

Ce autonomie anunță Volvo pentru noile camioane electrice din gamele FH, FM, FMX, FE și FL

154
0

Deși multă lume nu ar crede, camioanele electrice sunt viitorul iar producătorii precum Volvo sunt cel mai bun indicator al acestui trend, întrucât nimeni nu ar investi sume colosale în dezvoltarea camioanelor electrice dacă nu ar avea siguranța unui viitor. Volvo este de departe unul dintre cele mai mari branduri de camioane din lume și astăzi, în 2024, oferă spre vânzare camioane electrice pentru toate gamele comercializate: FH, FM, FMX, FE și FL.

Întrebarea de bază este ce autonomie au aceste camioane electrice de la Volvo?

Volvo FH Electric – Volvo FH Electric este proiectat pentru a transporta un volum mare de marfă, rapid și cu un grad sporit de confort. Este de asemenea recomandat și pentru sectorul de construcții urbane, în special în zonele care au restricții pentru zgomot și emisii. Volvo FH Electric este disponibil în două variante, cu 4 sau cu 6 baterii și are o autonomie de până la 300 de kilometri pentru varianta 4 x 2. Se poate încărca la priză de 43kW în 9.5 ore sau la priză de 250 kW în doar 2.5 ore. Configurația axelor: tractor 4×2, 6×2, 6×4​​, rigid 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4.

Volvo FM Electric – Volvo FM Electric este un camion flexibil și agil, dar în același timp capabil să tracteze încărcături de până la 44 de tone. Fiind vorba despre un camion electric, avem de-a face cu un nivel de zgomot redus, emisii poluante zero și este recomandat pentru aprovizionarea magazinelor și supermarketurilor din zonele urbane. Este disponibil în variante multiple, cu 2 până la 6 baterii, având de asemenea o autonomie de maxim 300 de kilometri.

Volvo FMX Electric – Volvo FMX Electric este capabil să funcționeze în cadrul cerințelor urbane moderne: fără zgomot și fără poluare, fără să existe vreun compromis pe parte de productivitate. Este disponibil în următoarele versiuni: Cap tractor: 4×2, 6×2, 6×4​, șasiu rigid: 4×2, 6×2, 6×4, 8×2, 8×4, fiind capabil să transporte încărcături de până la 44 de tone. Vine echipat cu 2 sau 3 motoare electrice și oferă o putere de maxim 666 cai putere livrați continuu.

Volvo FE Electric – Acest camion cu 3 axe ce poate transporta până la 27 de tone se adresează colectării deșeurilor urbane, distribuției de alimente și de mărfuri de volum și dispune de o putere maximă de 225 kW (300 cai putere). Ca și autonomie, Volvo FE Electric poate funcționa continuu până 275 kilometri, pentru versiunea cu 4 baterii instalate.

Volvo FL Electric – Un camion foarte ușor, cu emisii foarte scăzute de zgomot, cu emisii zero de CO2 potrivit pentru livrările door to door în centrele marilor orașe care au impuse reguli foarte stricte în ceea ce privește poluarea. Greutatea maximă pe care o poate transporta este de 16.7 tone, având o putere de 130 kW (175 cai). Se poate achiziționa în două variante, cu 3 sau 6 baterii, pentru varianta cu 6 baterii autonomia este de aproximativ 450 kilometri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here