Home Camioane Când devin obligatorii tahografele inteligente din generația a 2-a?

Când devin obligatorii tahografele inteligente din generația a 2-a?

334
0

A doua generație de tahografe inteligente devin din ce în ce mai „obligatorii” pe măsură ce avansăm în timp. Domeniul transportului de marfă trebuie reglementat din ce în ce mai bine în Uniunea europeană, cel puțin atunci când vine vorba despre transportul internațional. Deși în România se va putea probabil circula cu diagrama și peste 100 de ani de acum înainte, transportatorii care ies din țară trebuie să se pună la punct cu legislația modernă și să își monteze tahografe inteligente, care dețin GNSS și DSRC.

GNSS este un modul GPS care înregistrează automat locația camionului la începutul și sfârșitul perioadei de serviciu, dar și o dată la 3 ore de conducere, iar DSRC este un modul cu ajutorul căruia autoritățile de control pot verifica timpii de conducere și odihnă înregistrați de aparatul tahograf de la distanță, din mers, fără să mai fie nevoite să oprească vehiculul.

Când devin obligatorii tahografele inteligente din generația a 2-a?

  • Luna august 2023 – toate noile vehicule mai grele de 3.5 tone trebuie echipate cu tahografe inteligente din a doua generație. Nu contează unde efectuează transport, chiar și pe intern vor trebui dotate cu tahografe.
  • Finalul lui 2024 – tahografele analogice și cele digitale vechi vor trebui înlocuite cu tahografe inteligente din generația a 2-a pentru orice vehicul mai greu de 3.5 tone care efectuează transport internațional de marfă.
  • August 2025 – vehiculele de peste 3.5 tone care efectuează activează în trafic internațional și care sunt echipate cu tahografe inteligente din generația 1, vor trebui upgradate la tahografe inteligente din generația a 2-a.
  • Iulie 2026 – vehiculele noi de transport marfă cu MMA cuprinsă între 2.5 și 3.5 tone vor fi nevoite să-și monteze tahografe inteligente din generația a doua.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here